15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAFRANBOLU - KARABÜK

Muhtar elleriyle su içirdi

Karabük İl Özel İdare Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde yapılan çalışmalar sonrası 30 yıllık su ihtiyacı giderildi.

Bostanbükü köyünün 30 yıllık su ihtiyacının giderilmesiyle birlikte köye giden İl Özel İdare Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Eski'ye suyun çıkarıldığı yerden muhtar Yaşar Başaran elleriyle su içirerek köylüler adına teşekkür etti.

Köydes programı çerçevesinde yapılan yatırımlar 20 sene önce olsaydı bugün köylerde göç olmazdı diyen Bostanbükü köyü Muhtarı Yaşar Başaran, " Bostanbükü köyünde Köy hizmetlerinin geceli gündüzlü çalışması sonrası 30 yıllık su ihtiyacımız giderildi. Geçen sene kendi cazibesi ile köye bir su getirdik. Bu yıl Köydes projesi kapsamında köy hizmetlerimizin kontrolü altında köye ikinci suyumuz geldi. Depolarımızda yapılarak yakında açılışı gerçekleşecek" dedi.

Muhtar Başaran, Bostanbükü'nün Safranbolu'nun en büyük köyü olduğunu belirterek, "Bostanbükü artık köyden çıktı neredeyse. Artık kentselleşen bir yer oldu ve her geçen gün göç alan bir yer olmaya başladı. Köyümüzde 6 cami, 2 kuran kursu, sağlık ocağı ve 400 hanenin olduğu 4 bin civarında nüfusa sahip bir yer oldu. Burada her geçen gün yoğunluk çok. Köyümüzün sıkıntıları gerekli mercilere anlattığımızda, yaşanan nüfus artışından dolayı bize öncelik veriyorlar. Köyde her geçen gün artan nüfus oranından dolayı Köy hizmetlerinin desteğiyle sorunlarımızı hızla çözüyoruz " diye konuştu.

İl Özel İdare Kentsel iyileştirme Müdürü Hakan Eski ise 2007 yılında Karabük genelindeki köylerde 79 içme suyu projesinin 60'nın gerçekleştiğini 19 projenin ise devam ettiğini söyleyerek, "Bugün Bostanbükü köyüne su vermenin sevincini yaşıyoruz. Saniyede 15 litre su veriyoruz. Köyün Karşıya mahallesi için yapılan bu proje diğer mahallere de yetecek kadar. Yaklaşık 70 bin YTL'ye mal olan Bostanbükü köyünün tamamının su sorunu önümüzdeki 30 yılı karşılayacak şekilde halledilmiş oldu. Dereden 30 metrelik sondaj çalışması ile çıkartılan içme suyu ile köylünün sevincini bizlerde yaşıyoruz" dedi.

Karabük genelinde suyu olmayan köylerde çalışma yaptıklarını kaydeden Eski, "Ekiplerimiz gece gündüz çalışma yapıyor. Şuan 19 projemiz devam ediyor. İl ve ilçelerdeki köylerde hiç suyu olmayan köylerimiz içinde çalışmalar hızla devam ediyor. En geç önümüzdeki yıl susuz köyümüz kalmayacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 17:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?