18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Restorasyon hızlandı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, bu yıl çevre düzenlemesi, restorasyon ve cephe rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, yaptığı açıklamada, Kent Tarihi Müzesi’nin düzenleme ve donanımı ile Dağdelen Camii’nin restorasyonu ihalesinin bu ay, Hıdırlık Tepesi çevre düzenlemesi ihalesinin de Mayıs ayında gerçekleştirileceğini belirtti.

Hıdırlık Tepesi ihalesinin İl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, müze ihalesinin ise İl Özel İdare Müdürlüğü’nce yapılacağını belirten Cebeci, Mektepçiler Konağı’nın restorasyonu projesini ise Anıtlar ve Müzeler Kurulu’na verdiklerini ifade etti.

Bu yıl çevre düzenlemesi, restorasyon ve cephe rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini kayderen Cebeci, "Şu anda devam eden çalışmalar önümüzdeki ay tamamlanacak. 2005, gelecek yılların tabanını oluşturması bakımından önemli bir yıl olacak. Belediye olarak 100’e yakın tarihi evin cephesinin restorasyonunu yapacağız. Böylelikle şehrin görünümünde de önemli değişiklik yaşanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 15:30:54
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?