1
Haziran
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu dünyayı ağırlayacak

2005 Avrasya Uluslararası Turizm Semineri Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu (OWHC) ve Safranbolu Belediyesi işbirliğiyle 6-8 Ekim tarihleri arasında Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde yapılacak.

Safranbolu Belediyesi ve Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu (OWHC) sekreterliğinin ortaklaşa yürüteceği, "Dünya Miras Şehirlerinde Kültürel Turizmi Geliştirme Stratejileri" konulu 2005 Avrasya Uluslararası Turizm Semineri komite üyeleri belirlendi. Buna göre seminerde görev alacak komite şöyle oluştu:

"Karabük Valiliği, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karaelmas Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu, TÜRSAB Başkanı ve üyeleri, Çekül Vakfı Başkanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, VASCO Turizm ve Amasra Belediyesi."

150 ülkeden üst düzey politikacının ve yöneticinin katılacağı seminerin hazırlıkları, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci önderliğinde sürdürülüyor. Seminere ev sahipliği yapacak olan Başkan Cebeci, "Bu seminer Safranbolu’nun tanıtımı için çok önemli. Sadece Safranbolu değil, ülkemiz için de çok önemli. Ekim ayında yapılacak olan seminerin hazırlıklarına çok önceden başladık. Safranbolu bir dünya kentidir ve bu semineri kaldıracak güçtedir. Çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz, önümüzdeki günlerde OWHC yetkilileri de Safranbolu’ya gelerek bu çalışmalarımıza katılacak "dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 17:32:29
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 15:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?