15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu Japonlar'ın gözdesi

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu İlçesi'ni ziyaret eden yabancı turist sayısında Japonlar rekoru elden bırakmıyor. 

Safranbolu İlçesi'ne en fazla turist gönderen ülkelerin başında Japonya gelirken, ikinci sırada ABD, üçünçü sırada ise Almanya yer alıyor. Yetkililer, 2005 yılında Safranbolu'ya gelen 17 bin 608 yabancı turistten 8 bin 919'unun, 2006 yılında ise 17 bin 405 turistten 8 bin 719'unun Japon olduğunu söylediler. 

Turizmciler, Japonların Türkiye'de en çok ilgilerini çeken bölgelerin Kapadokya ve Pamukkale ile Safranbolu olduğunu belirterek, "Japonlar doğayla haşır neşir olan bir toplum. Bu nedenle gittikleri yerlerde kültür ve doğa güzelliği arıyorlar. Safranbolu'da, Türkiye'nin diğer şehirlerinde olmayan korunmuş bir mimari doku var. Bu nedenle de ilgilerini çekiyor" dediler. 

Öte yandan Karabük Valisi Can Direkçi, Safranbolu'yu daha iyi tanıtmak ve turist çekmek için hazırladıkları strateji planında yer alan 'Japon Günü' düzenlemeyi düşündüklerini belirterek, bu konuda İçişleri, Dışişleri ve Japonya Büyükelçiliği'nden olumlu yanıt geldiğini söyledi. Direkçi, bu yıl Mart ve Haziran ayları arasında belirlenecek bir günün 'Japon Günü' olarak kutlayacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 18:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?