18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu kardeşini buldu

Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu Avrasya sekretaryası üyesi Elebuga Belediyesi ve Safranbolu Belediyesi kardeş şehir protokolü imzalayacaklar.


Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Elabuga Belediyesi ile Karabük'ün Safranbolu ilçe Belediyesi arasında yapılacak olan kardeş şehir anlaşmasının yanı sıra iki kentteki kurumlar arasında çok yönlü iş birliği oluşturmak, iki ülkedeki ekonomik potansiyeli etkin biçimde kullanmak, Rus ve Türk halkı arasında dostluk bağlarının geliştirilmesini sağlayacağı belirtildi. 14-21 Ocak 2009 tarihleri arasında Elabuga Belediye bölgesinde düzenlenecek “Sanat Projesi” kapsamındaki etkinlikler sırasında Elabuga Belediye Başkanı Ilshat Gafurov ile Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci adına Belediye Meclis Üyesi Yalçın Özyürek kardeş şehir anlaşmalarını imzalayacaklar. Tataristan'ın Elebuga şehrinde yapılacak etkinlik kapsamında Safranbolu'yu temsilen ilçe Kaymakamı Gökhan Azcan ve eşi Emine Azcan, Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Yalçın Özyürek ve eşi Ressam Serap Özyürek, Türkiye Yerel Televizyonlar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Çetinkaya ve eşi Hatice Çetinkaya ile Elabuga'da ki etkiliklerde Tataristan Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev'in isteği üzerine resim sergisi açacak olan resim öğretmenleri Mefaret Koral, Ayşe Bostancı ve Nuran Demirışık'tan oluşan ekibi Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Belediye Başkanlığı önünden Tataristan'a uğurladı. Uğurlama sırasında bir açıklama yapan Başkan Cebeci, “Dünya Miras Kenti Safranbolu'muz yine uluslararası bir etkilikte sahne alacak ilçemizden bir heyet Kaymakamımız başkanlığında Tataristan Cumhuriyeti Elabuga Belediyesi Başkanı Ilshat Gafurov'un davetlisi olarak Elabuga'ya gidecekler. Burada iki kent arasında kardeş şehir anlaşması da imzalanacak bu karar içişleri ve dış işleri bakanlığımızca onaylandı imzalandı, inşallah çok kapsamlı olan bu kardeşlik anlaşması sanat dalında, eğitim, kültür alanları gibi bir çok konuyu kapsayacak bu bağlamda heyetimizin içinde ressam arkadaşlarımızda yer almaktadır, iki kente bu anlaşmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Heyete başkanlık eden Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ise, “Elabuga Belediye Başkanı Ilshat Gafurov'un daveti üzerine ressam arkadaşlarımı zile birlikte inşallah bugün Tataristan'a yola çıkıyoruz, tabi amacımız Dünya Miras Kentimizi açık hava müzesi konumuzdaki kentimizi dünyaya tanıtmak, bu vesileyle bu yolculuğun iki kardeş şehre hayırlı olmasını diliyorum. Orada ilçemizi en güzel bir şekilde temsil etmeye çalışacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?