18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu turistlerin gözdesi

Safranbolu'ya gelen turist sayısında geçen yıla göre, yılın ilk 3 ayında yüzde 35’lik bir artış olduğu ve bunun yıl sonuna kadar yüzde 40’a ulaşacağı belirtildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, tarihi evleriyle ünlü Safranbolu İlçesi’nin bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu ifade etti. Cebeci, insanların kültür seviyesinin ve tarih bilincinin artmasıyla ilçeye gelen turist sayısında da önemli bir artış yaşandığını söyledi.

Başkan Nihat Cebeci, ilçenin reklamını en iyi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığını belirterek, "Başbakan 3 yıldır yeni yıla Safranbolu’da giriyor. Başbakan’ın ilçeye gelmesi, özellikle yerli turistlerde merak uyandırıyor. Yabancı turistlerin ise tercih sıralamasında Safranbolu ilk sıralarda yer alıyor. Bu yılın ilk 3 ayında ilçeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında, geçen yıla göre yüzde 35’lik bir artış yaşandı. Bu rakamın yıl sonuna kadar yüzde 40 oranında artış göstermesini bekliyoruz. Ziyaretçi sayısının artmasında konaklama ücretlerinin makul olması da büyük rol oynuyor" dedi.

Belediye Başkanı Cebeci, ilçedeki hizmet kalitesini yükseltmek için çalışmaların sürdüğünü de söyleyerek, "Hıdırlık Tepesi’nin yeniden düzenlenmesi ve seyir teraslarının yapımı için 450 milyar lira ödenek geldi. Camilerin onarımı ise devam ediyor. Safranbolu için en önemli konu evler. Bazı evlerin dış görünüşleri orijinal yapıya uymuyordu. Bu evlerin dış görünümlerini şehir yapısına uygun olarak restore ettirmek amacıyla Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan 1 trilyon 800 milyar lira ödenek ayrıldı. İlk etapta gelen 500 milyar lira ödenekle, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alınan 30 evin cephe ve çatısında çalışma yapacağız. 60 evin dış cephesi orijinal dokuya uygun hale getirildiğinde, ilçenin çehresi tamamen değişecek. Bu işlem yapılırken tarihi dokuya kesinlikle dokunulmayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:14:49
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?