19
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu'da doğa turizmine alternatif aranıyor

Şenol, "Buralarda ön etüt çalışmaları yapıyoruz, ancak bazı noktalarda yolların bakım ve onarımının yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Üç Bölük Köyü’nde tarihi Kaya Mezarları, Kral Mezarları ve kilise kalıntılarının olduğunu ifade eden Safranbolulu ressam Recai Demirsöz ise gönüllü korumacılık yaptığını belirterek, doğal güzellikleri define avcılarından korumaya çalıştığını belirtti. Demirsöz, "Define avcılarınca parçalanmak üzere olan eserleri toplayıp Kültür ve Sanat Merkezi’ne getirerek burada sergiliyorum. Burada şu an çok sayıda eser oluştu. En son geçtiğimiz günlerde yol çalışması sırasında kilise yeri olduğu sanılan bir alanda üzeri kabartmalı büyük taş parçalar ortaya çıktı. Bunları da sanat merkezine getirdim" dedi.

iha-safranbolu
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 22:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim atik halaç IP: 88.231.210.xxx Tarih : 19.04.2007 22:39:15
toplumlar sıradan insanlara yer buluverir kolayca.ama sıradışı olan zeki ve sanatçı kişilikleri bir yere sığdıramaz.o köyden bakarak evrensel değerleri görebilen ve korumaya çalışan,sanatçı yanıyla da bölgemizin adını duyuran ressam recai demirsöz,ün anlaşılması ve desteklenmesi inancıyla,siteye emeği geçen herkese tşklrimi sunuyorum.