23
Mayıs
2024
Perşembe
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu'nun tarihi müzeden yansıyacak

Özel bir taş işçiliğine sahip konağın, Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce 2001’de başlatılan restorasyon çalışmalarının bu yılın Temmuz ayında tamamlanarak, Kent Tarih Müzesi olarak açılmasının planlandığını kaydeden Cebeci, "Bugüne kadar 1 milyon 50 YTL harcanan konağın restorasyonunun tamamlanması için 900 bin YTL daha ödenek ayrıldı. Konağın zemin katındaki ara koridorlar ve odalarda, Safranbolu’nun lonca sistemli çarşısını sembolize edeceğiz" dedi.

Konaktaki 8 odada semercilik, dokumacılık, saraçlık, şekercilik, kalaycılık ve keçecilik gibi el sanat ürünlerini sergileyeceklerini belirten Cebeci, "Bu yılın Mart ayında konağın iç dekorasyonu konusunda ihale açacağız. Kentimizin tarihte geçirdiği süreci ifade eden eserleri sergileyeceğimiz müzemizin açılması, bölge turizmi açısından da önem taşıyor" diye konuştu.

1904’te dönemin Kastamonu Valisi Enis Paşa ile Safranbolu Kaymakamı Mir Ahmet Bey’in gayretleri ve yöre halkının maddi desteğiyle yapılan eski Hükümet Konağı, 1976’da meydana gelen yangında büyük hasar görmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 11:35:50
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 16:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?