18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Safranbolu'ya 'Peru' çıkarması!

PERULU İŞ ADAMLARI KARABÜK`TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği'nin (KASİAD) girişimi ile Karabük'e gelen Perulu iş adamları, haddehane sahipleri ile ticari görüşmeler yaptılar.

TUSKON'un organize ettiği 'Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü' kapsamında 2 bin 200 Türk ve 2 bin 300 yabancı olmak üzere 136 ülkeden toplam 4 bin 500 iş adamı İstanbul'da buluştu. Buluşma kapsamında bir grup Perulu iş adamı, demir çelik tesisleri ile ünlü Karabük'e ziyaretlerde bulundu. Türkiye'yi çok beğendiklerini ifade eden misafir iş adamları, Peru'da Karabük`teki üretimin gerçekleşmediğini ve kısmet olursa Karabük'le birçok iş yapmak istediklerini belirtti. KASİAD'ın toplantı salonunda kahvaltı ile başlayan iş gezisi, Karabük haddehaneleri ve ticarethaneleri ile devam etti.

KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, "Karabük ve Karabüklü iş adamları için elimizden geleni yapmaktayız. Karabük için ihracat çıtasını yükselterek daha gelişmiş bir sanayi ile Karabük'ün kalkınmasına destek olacağız. Peru'dan İstanbul'a gelen misafirlerimiz bizleri kırmayarak Karabük'e geldiler. Bizler de onların ümitlerini boşa çıkarmayarak bu ticaret köprüsünü sağlamlaştıracağız. Biz de en kısa zamanda iş adamlarımız ile Peru'da yatırım faaliyetlerini görüşmek amacı ile Peru'ya gitmeyi hedefliyoruz" diyekonuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 21:46:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 21:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?