18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Sel felaketinin bilançosu 15 trilyon

Karabük’ün Ovacuma Beldesi’nden geçen Ova Deresi’nin taşması sonucu, Ovacuma Beldesi’nde 10, Eflani İlçesi’ne bağlı 12 köy sular altında kaldı

Saat 14.30 sıralarında başlayan yoğun dolu ve yağmur yağışı nedeniyle Ova Deresi’nin aniden taşması sonucu, dere kenarında bulunan Ovacuma Beldesi’ne bağlı Cabbar, Akkışla, Ovaköseler ve Afet evlerinin bulunduğu alanlar sel felaketinden etkilendi.

Diğer yandan 15 büyük baş hayvan, sel sularına kapılarak telef oldu. 22 köyün zarar gördüğü sel felaketinde can kaybı olmazken, 2 bin hektar ekili alan zarar gördü.

Ovacuma Beldesi ve Eflani İlçesi’ne bağlı 22 köyde ekili araziler de selden etkilenirken, elektrik ve telefon hatları, içme suyu şebekeleri ve köy yollarının büyük kısmı zarar gördü. 2 bin hektar ekili arazinin de zarar gördüğü sel felaketinin zarar boyutunun ise, 15 trilyon civarında olduğu bildirildi.

Sel felaketinin yaşandığı bölgelere giden AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, gerekli bakanlıklarla görüşülerek yardımlar konusunda gereken her türlü ihtiyacın karşılanacağı sözünü verdi. Karabük Valisi Cemalettin Sevim ise, can kaybının olmamasına sevindiklerini, yarından itibaren hasar tespit çalışmalarına başlayıp zarar gören köylülere devletin sıcak elinin ulaşacağını belirtti.

Son bir haftalık periyotta bu bölgelerde gerçekleşen yağışlara bağlı olarak toprağın suya doymuş hale geldiği açıklamasını yapan meteoroloji yetkilileri, bundan sonra düşecek yağışların söz konusu bölgelerde sel ve su baskınlarına sebep olabileceği beklendiğinden, vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 11:37:19
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 17:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?