24
Mayıs
2024
Cuma
SAFRANBOLU - KARABÜK

Sokaklara yeni düzenleme

Tarihi evleri ile ünlü Dünya Miras Şehirleri arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde başlatılan düzenleme çalışmaları sürüyor.

Safranbolu’nun en işlek caddelerinden biri olan Sadri Artunç Caddesi’nin çehresini değiştirerek, şehrin merkezini AB standartlarına uygun hale getirmek için çabaladıklarını söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Bozuk olan yolun parkelerini sökerek özel olarak getirdiğimiz granit taş yapacağız. Caddeyi sağlı sollu saran inşaat halinde göze hoş görünmeyen ve yıllardır atıl duran binalar var. Bu binaların sahiplerine de süre verdik. Binaları ya onaracaklar, ya da yıkacağız. Kaldırımlar yenilenecek ve merdivensiz olarak, engelli vatandaşlarımız için özel olarak dizayn edilecek. Elektrik direklerindeki kurumlara ait ve yön gösterici levhalar yeniden düzenlenecek. Bankalara ait ATM cihazları ve büfeleri de kaldırıyoruz. Orta refüjlere çiçek dikiyoruz. Mevcut ağaçları da bakıma aldık" dedi.

Dünya Miras Şehirleri Listesinde olan Safranbolu’nun Avrupa standartlarında bir şehir olması için çalıştıklarını dile getiren Başkan Cebeci, "Hedef, hızlı büyüyen Safranbolu’yu daha cazip ve güzel bir kent yapmak. Bunun için de ekip çalışması altında Safranbolu için mücadele veriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:32:21
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 18:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?