18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Taş ocağına tepki büyüyor

Karabük’ün Safranbolu İlçesi’ne bağlı Beştepeler mevkiinde Karayolları tarafından taş ocağı açılmasına köylüler ve sivil toplum örgütü temsilcileri karşı çıktı.

Taşocağının yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik ekibi tersleyen Karabük Valisi Cemalettin Sevim, "Bana niye bilgi vermeden buraya geliyorsun. Ben sabahtan beri sizin cep telefonlarınızı arıyorum, kapalı" dedi.

Taşocağı bölgesinde kendisini hakem olarak atayan Vali Cemalettin Sevim, Safranbolulu köylülerini ve teknik ekibi ayırarak bilgi verilmesini istedi. Taşocağı ile ilgili gerekli teknik bilgileri bakanlıktan gelen yetkililerden alan Vali Sevim, Köylülerle sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinledi. Bu sırada Maden İşleri Genel Müdürlüğü yetkilisi Harita Mühendisi Fadime Üstündağ ile Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz arasında arbede yaşanırken, Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük araya girerek gerginliği yatıştırdı.

Vali Sevim, buraya yapılacak taş ocağının Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan proje ile geri dönüşümlü olacağını ve taş ocağının işi bittikten sonra yeniden yeşillendirilerek orman arazisi olacağını söyleyerek, "Şayet bu taş ocağını açtırmazsak karayollarımız yapılamayacak ve gelen ödeneklerimiz 6 ayı geçerse geri gidecek. Bu nedenle bu taş ocağı geçici olarak açılacaktır. Kaldı ki, bütün bakanlık buraya tam yetkiyi vermişti. Eğer hala bu taş ocağını istemiyorsanız yetkili Valilik değil, Enerji Bakanlığı’dır. Dava açacaksanız bakanlığa açmanız gerekir" dedi.

KARABÜK (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 00:29:51
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 15:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?