19
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Taş ustalarına sınav

Karabük'ün Safranbolu İlçe Kaymakamlığı, belediye başkanlığı ve meslek yüksek okulu işbirliğiyle düzenlenen kursa katılan taş ustaları, sınava tabi tutuldu. 

Safranbolu'daki tarihi dokunun korunması için bundan sonraki çalışmalarda aslına uygun yol ve duvar yapımında ne tür malzeme kullanılması gerektiği konusunda düzenlenen kursa katılanlar uygulamalı sınava girdi. 

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Nihat Cebeci, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediyesi eski başkanlarından Kızıltan Ulukavak, Yüksek Mimar İbrahim Canbulat, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Yavuz Erbil ve Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Şeref Kaya'dan eğitim alan ve kursu tamamlayan 20 taş ustası, uygulamalı olarak sınava tabi tutuldu. Sınav sırasında taş ustalarını Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Mimar Nihat Cebeci ve Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da yalnız bırakmadı. 

Sıvada başarılı olan taş ustalarına önümüzdeki günlerde sertifikaları verilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 15:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?