19
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Vali Çakır'dan piknik süprizi

"Benim gözümle hayat" projesi kapsamında eğitim gören zihinsel özürlü öğrenciler ve Karabük Özürlü Envanteri Projesinde görev alan gönüllü gençler Safranbolu Kent Parkta düzenlenen piknikte bir araya geldiler.


Ellerini kullanabilen özürlü çocuklarla eğitilebilir zihinsel özürlü çocukların okul dışında, deneyimli fotoğraf gönüllülerinden alacakları fotoğraf eğitimiyle, fotoğraf çekme becerilerinin kazandırılması, sosyal yaşama katılmalarının sağlanması, kendilerini fotoğraflarla ifade etmelerini sağlamak ve özürlüler ile haklarının da unutulmaması amacıyla, Karabük Valiliği Proje Üretim ve Sinerji Merkezitarafından "Benim Gözümle İşte Hayat" projesi kapsamında, eğitime devam eden 24 öğrenci için piknik düzenlendi. Safranbolu Kent Ormanı'nda düzenlenen pikniğe Vali Nurullah Çakır ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve öğrencilerinin yanı sıra velileri, Karabük Özürlü Envanteri Projesinde de çalışan 11 gönüllü genç ve proje ortakları da katıldı.

Vali Çakır, bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Vali Çakır yaptığı konuşmada, "15 Mayıs'ta beraber paylaştığımız Karabük'ün genelindeki engelli envanteri ana hatlarıyla projesinin start verilmesi, TBMM Başkanımızın eşi Saime Toptan hanımefendinin de katılımıyla projeler başlamıştı. Bunlardan bir tanesi de Benim Gözümde İşte Hayat projesi idi. Bu proje Sonbahar'a kadar devam edecek. Sonbahar'ı da içine alan böyle bir proje kapsamında bugün teorik eğitimlerini bitiren öğrencilerimiz artık pratik eğitimlere başlıyorlar. Belki de alana çıkmanın ilk göstergesi olarak Kent Ormanında aileleriyle beraber onlara destek veren Sinerji Merkezindeki proje koordinatörü arkadaşlarımızla beraber bizleri de davet ettiler.

Ben başladığımız günden bugüne projenin yavrularımızın fotoğrafçılık ve çevreye duyarlılık konusundaki girişimlerine zaten itimadımız sonsuzdu ama bunu bir defa daha burada görmüş olduk. Bütün bu faaliyetlerin sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak görüyorum bizzat Devletin en yüksek makamları tarafında geliştirilen. Karabük olarak da bizler başta Resmi Kurumlarımız olmak üzere Sivil Toplum Örgütlerimizle beraber, yine velilerimizle beraber, topyekun toplumla beraber bu anlamdaki engelleri aşabileceğimize inanıyorum.

Bunu zaten böyle bir projenin desteklenmesi ile görüyoruz. Proje Koordinatörlerine, Sağlık çalışanlarına, yine gönüllü arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, üniversitedeki katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. En kısa zamanda olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimiz bize bir sergi yapacaklar. Hepsini kutluyorum. Fotoğraf makineleri hayırseverler tarafından alındı. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Açıkçası ülkemizde bizim insanımız kıymetli. Bir şeyler yapmak düşünüldüğünde muhakkak destek verenler oluyor. Yani eksiklikler olabilir yeter ki her şeye olumlu bakalım" dedi.
Engelli öğrencilerin pikniğine Safranbolu'da bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'ta katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 10:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?