25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİCE - KARABÜK

"Okuyan Sınıf Projesi" hayata geçti

Karabük'ün Yenice İlçesi Şirinköy İlköğretim Okulunda düzenlenen "Okuyan Sınıf Projesi" meyvelerini vermeye başladı.

Şirinköy İlköğretim Okulu 5/B Sınıf öğretmeni Neslihan Yılmaz, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorum yapma gibi davranışlarını geliştirmek için veli toplantısında velilerin de desteğini alarak "Okuyan Sınıf Projesini" hayata geçirdiklerini söyledi.

Yılmaz, "Bu proje kapsamında, öğretim yılının 36 hafta olduğu, yalnız bazı haftalarda aksamalar olabileceği göz önüne alınarak 30 haftayı kapsayacak şekilde bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeyle her hafta bir kitap okumak şartıyla her öğrenciye seviyesine uygun 30 kitaptan oluşan setler alınarak işe başlandı. Bir hafta boyunca sınıf öğretmeni tarafından belirlenen kitap okunarak haftanın son günü bu kitaptan sınav yapıldı. 2 ayı geçen bu uygulama ile öğrencilerin her hafta bir önceki haftadan daha iyi bir performans sergiledikleri gözlendi. Öğrencilerdeki bu ilerlemenin bütün derslerine de yansıyacağını düşünen sınıf öğretmeni, sene sonu da bu çalışma kapsamında yapılan sınavların ortalaması alınarak ilerleme gösteren öğrencileri ödüllendireceğini" söyledi.

Yılmaz ayrıca bu uygulamanın öğrenciler arasında tatlı bir rekabete dönüştüğü, teneffüslerde dahi kitapları ellerinden düşürmeyen, bitirmeye çalışan öğrencileri gördükçe bu projenin beklenen başarıya ulaştığını, bu başarının kendisi çok mutlu ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 21:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?