15
Haziran
2024
Cumartesi
YENİCE - KARABÜK

Başkan Akay, gurbetçilerin dayınışma gecesine katıldı

Avrupa’da yaşayan Karabük Yeniceliler, Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde 3. Kültür ve Dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye bin 200 gurbetçi katıldı.

Güneş Düğün Sarayı’nda gerçekleşen geceye, Karabük milletvekilleri Ali Öğüten, Hasan Bilir ve Mehmet Ali Ceylan’ın yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay ve heyeti katıldı. Dernek Başkanı Dursun Döngel hemşehrilerine lokal müjdesi verirken, "Şu an 20 fakir öğrenciye burs veriyoruz, hedefimiz 200 öğrenci" şeklinde konuştu. Karabük milletvekilleri de birer konuşma yaparak hemşehrilerine, "Birlik ve beraberliğiniz daim olsun; sizleri böyle görmek bizi gururlandırdı. Memleketimiz sizinle daha güzel günlere ulaşacak" dedi.

Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, katılımcılara plaket veren Başkan Dursun Döngel’e üstün hizmet plaketi verdi. Misafirler, gecede Fenerbahçe, Karabükspor ve Galatasaray’ın imzalı formaları açık artırma yoluyla alma imkanı buldu. Fenerbahçe formasını 4 bin Euro veren Namlı Feınkost şirketinin sahibi Atabey Ural, Karabük formasını 2 bin Euro veren Orhan Buyurman, Galatasaray formasını ise bin 200 Euro veren Hikmet Develi aldı.

3. Kültür ve Dayanışma gecesinde Mevsim Aydın, Çimen Gül Aksu ve folklor ekibi sahne alırken, Türkiye’den gelen ünlü sanatçı Latif Doğan da türküleriyle konukları coşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:56:53
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 12:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yılmaz BEŞEVLİ IP: 81.215.8.xxx Tarih : 18.05.2005 22:56:02
Almanya'da Yaşayan Yenice'li ve Karabük'lü gurbetçileri saygıyla selamlıyorum.Ayrıca Fenerbahçe Formasını satın Alan şahsı Bir Yeniceli olarak 4 yıl Başkanlığını Yaptığım Ayancık Fenerbahçeliler Derneği eski başkanı olarak kutluyorum.