20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİCE - KARABÜK

Belediye işçisine yüzde 18,5 zam

Yenice Belediyesi'nde çalışan 80 işciyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.


Yenice Belediyesi'nde çalışan işçilerin üye oldukları Zonguldak Genel-İş Sendikası ile Yenice Belediyesi arasında yapılan ve anlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin imza töreni yapıldı.

80 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sonucu, en düşük işçi maaşının 850 YTL'ye yükseleceği bildirildi. Yevmiyesi 34 YTL 'nin üzerinde olan işçilere de yüzde 5' lik artış sağlandı. Yenice Belediyesi'nde yapılan imza törenine,Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay,Genel-İş Sendikası'nın Genel Sekreteri Kani Beko, Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Zonguldak Genel İş Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu katıldı. Sözleşme sonunda Belediye Başkanı Mustafa Akay, "İşçimiz örgütünü ve sendikasını bırakmamalı. Biz, işçiden, emekten ve örgütten yanayız" dedi. Akay açıklamasına şöyle devam etti:


"Geçtiğimiz günlerde, asgari ücretin gülünç derecede artırılmasına Türk-İş, alkış tutmaktadır.İşçi sınıfını koruması gereken bir oluşumun böyle bir duruma getirilmesi üzüntü vericidir. Ben, işçiye insan gözü ile bakıyorum.Hep böyle baktım. Biz, masanın bir tarafından böyle bakarken, bazı arkadaşların bizi anlayamadıklarını görüyorum.Fakat, gün gelecek bizim doğru yaptığımızın farkına varılacaktır.İşçi, bizi iyi anlamalı ve hoş görümüzün nedenini iyi analiz etmelidir. İyi niyetimiz, anlaşılmalı ve bunun karşısında saygı ile durulmalıdır."
Yapılan toplu sözleşme ile tabanda 27 YTL olan işçi yevmiyesi 32 YTL'ye çıkarıldı. Yine, yıllık 100 YKR kıdem zammı ve 45 YTL de sosyal paket maaşların üzerine ekleneceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 22:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?