18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİCE - KARABÜK

Devlet hastanesinde personel eksikliğinden hizmet verilemiyor

Karabük’ün Yenice İlçesi Devlet Hastanesi’nde, personel ve tıbbi cihazların eksikliği nedeniyle vatandaşlara tam kapasiteli sağlık hizmeti verilemiyor. Yenice Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bekir Yaylı, “Öncelikli ihtiyacımız standart kadromuzun oluşturulup gerekli olan tıbbi cihaz ve el aletleri ihtiyaçlarının giderilmesi. Bu sayede kaliteli bir sağlık hizmeti verebileceğiz.” dedi.

Temeli 1994 yılında atılan ve 31 Temmuz 2002 tarihinde ihtiyaca binaen eksiklerine bakılmaksızın hizmete açılmak zorunda olan Yenice Devlet Hastanesi’nin yapımında Hastane Yapma ve Yaşatma Derneği ile vatandaşların katkıları oldu. 2002 yılı Bayındırlık birim fiatlarına göre yaklaşık maliyeti 570 milyar lira olan hastane, 3 katlı, 30 yatak kapasiteli ve 5 bin metrekare alana sahip. Hastanenin, fiziki yapısı ve çevre düzenlemesi bile tamamlanmadan açılışının yapıldığına dikkat çeken Dr. Yaylı, “Hastanemizin fiziki yapı, çevre düzenlemesi, tıbbi cihaz ve personel gibi çok önemli eksikleri vardı. Öncelikle ihtiyaçlarımızı tespit edip çözüme buradan başladık.

Sorunların, mazerete bağlamadan süratle çözümü gerekiyordu. Zira ilçede başka hastane yoktu. İlk olarak hastanenin çevre düzenlemesi bitirildi, sonra sıra fiziki eksiklere geldi. Dış kısmı boyandı, iç kısmının dizaynı ve tefrişatı da kısa sürede yapılmak suretiyle hastanemizin bazı önemli eksikleri tamamlandı.” diye konuştu. Daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için öncelikle standart kadronun atamasının yapılması gerektiğini ifade eden Yaylı, “Artık kaliteli sağlık hizmetleri vermeyi arzu ediyoruz.

Hastanemizin toplam standart kadrosu 131, görevli olan kadronuz ise sadece 37. Uzman doktor olarak kadın doğum ve genel cerrahi uzmanımız mevcut. Çocuk ve dahiliye uzmanımızın kadrosu var, ama uzman doktorumuz yok. 25 hemşire kadromuza karşılık sadece bir hemşiremiz görev yapmakta. Kısıtlı imkânlarımıza rağmen hastanemize yatılı hasta kabulüne başladık. Röntgen çekimi ve sezaryan hariç normal doğumlar da yapılıyor. “ şeklinde konuştu. İki amaliyethaneden birisinin boş olduğunu, diğer ameliyathanenin ise en önemli eksiğinin sağlık ekibi ve bazı el aletlerinin bulunmaması olduğuna dikkat çeken Dr. Yaylı, şunları söyledi: “Ameliyathanenin ihtiyaçları için genel bütçeden 135 milyar lira ödenek talebinde bulunduk. 30 milyar lira civarındaki biokimya tahlil cihazını da döner sermayeden almayı düşünüyoruz."

ZAMAN
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2003 Pazartesi 12:39:57
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?