28
Mayıs
2024
Salı
YENİCE - KARABÜK

Ecevit hayatlarını değiştirmişti

Zonguldak ve Karabük'te 28 Mayıs 1998 yılında meydana gelen sel felaketlerinin ardından bölgede inceleme yapan eski Başbakan Bülent Ecevit'in helikopterle hastaneye yetiştirerek sağlıklı doğum yapmasını sağladığı Ayşe Basançelebi ve ailesi Ecevit'in ölümüyle büyük üzüntü yaşadı. 

Karabük'ün Yenice İlçesi Ibrıcak Köyü Ayanlar Mahallesi'nde oturan Basançelebi ailesi, sel felaketinde yaşadıklarını ve Ecevit'in hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlattı. Ecevit'in başbakanlık yaptığı 1998 yılında meydana gelen sel felaketi esnasında hamile olan Ayşe Basançelebi, rahatsızlığının artması üzerine afet bölgelerinde inceleme yapan Ecevit'in helikopteriyle hastaneye yetiştirildiğini ve bu sayede sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiğini belirtti. Ecevit'in, helikopterden inerken koluna girdiğini söyleyen Ayşe Basançelebi, "O gün Ecevit beni helikopteriyle hastaneye yetiştirmeseydi belki oğlumu kaybedecektim. Onun sayesinde sağlıklı bir doğum yaptığım ve oğlum Tevfik'i dünyaya getirdim. Ecevit'e söz verdiğim için oğlumun ilk adını da Bülent koydum" dedi. 

Ayşe Basançelebi, Bülent Ecevit ve eşi Rahşan hanımın, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne kadar uzanan helikopter yolculuğu boyunca kendisini sürekli teselli ettiğini de söyledi. Ayşe Basançelebi'nin eşi Salih Basançelebi de, sel felaketinin yaşandığı kötü günlerin dönemin Başbakan'ı Bülent Ecevit sayesinde kayıpsız atlatıldığını dile getirerek, "Sel sırasında yollar göçmüş ve kapanmış, köprüler yıkılmış, her taraf su içindeydi. Hamile olan eşimin ağrıları artınca, hastaneye götürülmesi için yardım istedim. Bir de baktım ki yardıma Ecevit'in helikopteri geldi. Onun sayesinde eşim kurtuldu. Türkiye çok değerli bir insanı kaybetti" diye konuştu. 

Babaanne Yeter Basançelebi ise, Ecevit'in 1998 yılında gelini ve torununun hayatını kurtardığını söyleyerek, "Ecevit'in ölüm haberini duyunca şok geçirdim, ağladım. Ecevit gelmeseydi, gelinim ve torunum belki de bugün sağ olmayacaktı" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 12:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?