19
Mayıs
2024
Pazar
YENİCE - KARABÜK

İlk misafirlerini ağırladı

YENİCE ORMANLARI YÜRÜYÜŞ PARKURLARI İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Geçtiğimiz hafta Dünyanın 100 sıcak noktasından biri olan Yenice Orman Denizi'nin turizme açılmasının ardından ilk meyvelerini kente gelen doğa severlerle ilk misafirlerini ağırladı.

Özel bir turizm firması kendi rehberi eşliğinde düzenlemiş olduğu turu için 20 kişilik bir doğa severle birlikte Yenice Ormanlarında oluşturulan yürüyüş parkurlarını dolaştılar.

Grup araçlarıyla geldikleri Karaağaç sapağında inerek Keltepe , Gerimşeyli Düzlüğü , Belen Yayla üzerinden yaklaşık 16 kilometre yürüyüş yaparak kamp yapacakları bin 330 rakımlı Eğriova Göletine geldiler.Tur rehberi Mikail Köroğlu, gizli güzelliklerin gün yüzüne çıkartılarak parkurların belirlenmesin de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Ben Türkiye'nin birçok bölgesinde doğa yürüyüşleri yaptım, gezdiğim yerler içinde beni etkileyen nadir parkurlardan olan Yenice Ormanları Yürüyüş Parkurları beni olduğu kadar gurubumda bulunan diğer arkadaşlarımı da etkiledi,hepsi bu turdan memnun kaldı.Bu bizim için turdan ziyade keşif için önemliydi parkurları gezdikten sonra gördük ki Yenice Ormanları çok güzel bir doğa harikası, parkurlarda çok özenle hazırlanmış. Gelen rehber arkadaşların hazırlanan kitapçık ve harita ile çok güzel bir tur yapacaklarına inanıyorum. Herşey çok güzel ve harikaydı.Daha öncede dediğim gibi bu bizim için keşif önceliği taşıyordu ve iki günlük tur gezimizden çok memnun kaldık ve diğer rehber arkadaşlara da kesinlikle tavsiye edeceğim" dedi.

Geceyi Eğriova Göletin de kurdukları çadırlarında geçiren gurup sabah saatlerinde yine araçlarıyla Kent Ormanına geçtiler. Kent Ormanında küçük Şeker kanyonuna giren gurup, Kent ormanına kadar suyun soğukluğuna aldırmadan suyun içinden parkuru gezdiler.

Kent Ormanında yaptıkları mangal partisiyle tura son veren gurup daha sonra kentten ayrıldı.

YENİCE ORMANLARI YÜRÜYÜŞ PARKURLARI İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
YENİCE ORMANLARI YÜRÜYÜŞ PARKURLARI İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 14:46:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 18:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?