1
Haziran
2024
Cumartesi
YENİCE - KARABÜK

Köylüler imeceden vazgeçmiyor

ŞİRİNKÖYDE İMECE DEVAM EDİYOR

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Şirinköyde köylüler dayanışma içinde kendi yollarını ve kendi sularını imece usulü ile yapıyor.

Şirinköy Muhtarı Yakup Bostancı, köyde devlet ve millet işbirliği ile hep birlikte hareket ederek mahallelerin sorunlarının giderildiğini söyledi. Köy halkının desteği ve çalışması ile bozuk olan köy merkezi ve mahallenin yollarını beton ve parke ile yenilediklerini kaydeden Bostancı, "Köyümüzde mahalleler arasında örnek birlik berberlik dayanışması devam ediyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından satın alınan kilitli 3 bin 150 metre kare parke taşlarını, Şirinköy halkı ile imece usulü bir araya gelerek kendi imkanlarımız ile yollarımıza döşedik. Köyümüze döşenen 3 bin 150 metre parke taşının, parke taşı döşeme ustası, kum ve çimento gibi malzemelerimiz devlet tarafından karşılandı. İşçiliğini ise köy halkımız imece usulü yaptı ve köyümüz birlik ve beraberlik ile güzel görünüm kazandı. Köyümüz su ihtiyacının karşılandığı Harmancık mevkiinden köyümüze gelen su hattında yenileme çalışmalarına başladıklarına belirten Bostancı kırılan ve tahrip olan su hattımızı da imece usulü köylümüz ile birlikte yeniliyoruz" dedi.

Muhtar Bostancı, kendilerine her zaman destek veren Yenice İlçe Kaymakamı Tarkan Kesin ve İl Genel Meclis üyeleri Ergün Özgün ve Mehmet Ören ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 13:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?