24
Mayıs
2024
Cuma
YENİCE - KARABÜK

Maden ocağı mezarı oldu

ÇOCUKLARINA EV ALABİLMEK İÇİN GİRDİĞİ MADEN OCAĞI MEZARI OLDU

Yenice ilçesinde, babasının evinde kalan Şahin Tavukçu, 1.5 yıl sonra tekrar girdiği maden ocağında hayatını kaybetti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) iki yıl önce emekli olan Şahin Tavukçu, emekli olduktan sonra Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Kalafatlar köyünde oturan babasının evine yerleşti.

 Furkan (10) ve İlayda (14) adında iki çocuğu olan Şahin Tavukçu, bir süre sonra çocuklarının eğitimini daha iyi sağlamak için Karabük'te ev kiraladı. Emekli maaşı az gelen Tavukçu, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için ev almayı düşünüyordu. Ev almak için parası yetmeyen Tavukçu'nun 4- 5 sene daha çalışması gerekiyordu.

Şahin Tavukçu'nun anladığı ve emekli olduğu bir tek iş vardı o da madencilik. Tavukçu yine Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde galeri işi yapan özel şirkette iş başı yaptı. Sırf çocuklarına ev alabilmek için tekrar yerin yüzlerce metre altında iş başı yapan Tavukçu, iki gün önce meydana gelen patlamada 29 arkadaşıyla birlikte ocak içerisinde kaldı. Yaklaşık 4 gün süren kurtarma çalışmalarının ardından Şahin Tavukçu'nun cesedi ocak içerisinden çıkarılarak ailesine teslim edildi.

Tavukçu'nun cesedinin Yenice Devlet Hastanesi morgunda olduğu belirtildi. Şahin Tavukçu, 21 Mayıs Cuma günü Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde defnedilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 23:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?