26
Mayıs
2024
Pazar
YENİCE - KARABÜK

Muhtardan doktor tepkisi

KÖY MUHTAR'INDAN DOKTOR İSYANI

Karabük`ün Yenice ilçesine bağlı Şirinköy muhtarı Yakup Bostancı köylerine 15 günde bir doktor gelmesi sebebiyle "Biz de 15 günde bir mi hasta olmak zorundayız?" diyerek tepki gösterdi.

Karabük`ün Yenice ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Şirinköylüler sağlık yönünden dertli. 1994 yılında köylerinde açılan sağlık evi 2008 yılında aile hekimliğine geçilmesi sebebiyle kapandı. Bir yıldır kapalı olan sağlık evi sebebiyle zor günler yaşayan köy sakinleri, hasta olmamak için büyük çaba sarf ediyorlar. Cihanbey, Değirmenyanı ve Şirinköy`e yönelik sağlık evi, 2 bin 76 kişiye hitap ediyor.

Şirinköy Muhtarı Yakup Bostancı doktor sorunu ile ilgili olarak "Aile hekimliğine geçildiğinde köyümüzde bulunan doktoru Yenice merkeze aldılar. Yasa gereği bir aile hekimi 3 bin kişiye bakıyor. Şirinköy merkez ve etrafındaki 2 köyle birlikte yaşayan kişi 2 bin 76. Yani buraya bir aile hekimi verilmesi uygun. Çünkü gelen doktor sadece Şirinköy`e değil etrafında olan ve Şirinköy`e gelip giden Değirmenyanı ile Cihanbeyli köyü vatandaşlarına da hizmet verecek. Bir kişi ani bir rahatsızlık geçirse 30-35 kilometre uzaklıktaki Yenice`ye nasıl yetiştireceğiz? Ayrıca köyümüzde ağır işçi denilen orman işçileri de var. Onlara bir şey olsa ilk müdahaleyi kim yapacak? Nitekim birkaç ay önce kalp krizi geçiren bir kişiyi Yenice`ye götürdük ama tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Belki köyümüzde bir doktor olsaydı ilk müdahaleyi yapıp kurtulma ihtimali olabilirdi. Böyle sistem Afrika'da yok. Onlara müdahale edecek doktor var, bizde yok. Bu konuda sayın milletvekillerimizden, valimizden ve diğer yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 18:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?