25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİCE - KARABÜK

Orman denizinde büyülü yolculuk

DOĞA SEVERLER YENİ ORMANLARINDA BULUŞTU

Karabük Valiliği ve Yenice Kaymakamlığı tarafından ilçedeki Yenice ormanları doğa yürüyüş parkurları açılış programı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Katılımcıların Karabük'ten sabah saat 07.30'da trenle Balıkısık mevkiine oradan da araçlarla Yenice Kent Ormanı alanına gelmesiyle başlayan etkinliklerde, izci kampı, kaya tırmanışı gösterileri, bisiklet turu, Yazıköy ile Kent Ormanı arasında kanyon yürüyüşü yapıldı.

Sabah kahvaltısının yapıldığı kent ormanda doğa yürüyüşleri ve parkur gezileri öncesi Karabük Valisi Nurullah Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin nadide köşelerinden ve dünyanın 100 sıcak noktasından biri olan Yenice ormanlarının zengin potansiyelini değerlendirerek turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. İnsanlara doğayla iç içe olma fırsatı tanıyan alternatif turizm anlayışının ilgi gördüğünü belirten Vali Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu doğa harikası alanlarını ve hatta bir orman denizini ekoturizmin merkezi haline getirecek proje başlattık. Ender rastlanan anıt ağaçları ve özgün ekosistemiyle Yenice ormanlarını tanımak isteyenler için yürüyüş rotaları belirledik. Tüm güzergahları uluslararası standartlara uygun işaret ve yön levhalarıyla donattık. Bölgede 21 parkur ve alternatif güzergahlarla birlikte toplam 396 kilometreye ulaşan gezi alanı oluşturduk. Yürüyüşlerden doğa sporlarına kadar her türlü etkinlik için çeşitli olanaklar sunan Yenice ormanlarının turizme kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bu doğa harikası bölgeleri dünyaya tanıtmak ve turistleri buraya çekmek istiyoruz. Yenice'nin orman ve kanyonları, Eskipazar'ın Hadriyanapolis kenti bölgesi ve dünyada marka olmuş Safranbolu'yu bütün halinde turistlere sunarak bölgenin turizm alanında canlanmasını hedefliyoruz. Buradaki güzellikleri herkesin görmesi gerekiyor. Umarım düzenlediğimiz bu program buna vesile olur."

Daha sonra Karabük ve Yenice Orman İşletmesi'ne ait arazi araçlarıyla Şeker Kanyonu'ndan başlayıp 2 bin metre rakımlı Eğriova Göleti üzerinde tur operatörleri ve gazetecilere parkur alanları gezdirilirken, bazı gruplar ise Şeker Kanyonu ve parkur güzergahlarında yürüyüş yaptı.

Adeta bir yağlı tablo görüntüsüne sahip Orman denizinde gazeteciler ve tur operatörleri bu anı kamera ve fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirdiler.

DOĞA SEVERLER YENİ ORMANLARINDA BULUŞTU
DOĞA SEVERLER YENİ ORMANLARINDA BULUŞTU
DOĞA SEVERLER YENİ ORMANLARINDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 00:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?