27
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİCE - KARABÜK

Şİddetli fırtına çatıları uçurdu

Karabük'ün Yenice ilçesinde etkili olan fırtına, bir benzin istasyonu ile kereste fabrikasının çatısını uçurdu.


Karabük'ün Yenice ilçesinde bugün etkili olan fırtına, hayatı zorlaştırırken, büyük çapta maddi hasara da neden oldu. İlçe merkezi girişinde faaliyet gösteren bir benzin istasyonunun çatısı, şiddetli fırtınadan dolayı tamamen göçtü. Fırtına esnasında yıkılan çatının altında bulunan pompacı ile 3 kişi son anda kurtuldu. Yıkılan benzin istasyonun çatısı ile yakıt pompaları tamamen kullanılamaz hale geldi.

Benzin istasyonu işletmecisi Hikmet Kelez, çok şiddetli bir fırtına yaşadıklarını ve çatının bir andaçöktüğünü söyledi. Fırtına esnasında bir araca yakıt koyan pompacı Ramazan Uzun ise, "Araca benzin koyarken şiddetli bir fırtına çıktı ve çatı bir anda çöktü. Bizi de minibüs kurtardı. Gaz ve benzin sızıntısı olmaması için hemen vanaları kapattım" dedi.


Olay yerinde inceleme yapan Yenice Kaymakamı Fatih Çiçekli, halka sürekli anonslarla uyarıda bulunduklarını söyleyerek, "10 dakikada yaşanan fırtınada ilçemizde iki işyerimizde maddi hasar meydana geldi. Allah'tan can kaybı ve yaralı yok" diye konuştu.


Diğer yandan ilçe çıkışında Ören Ticaret'e ait kereste fabrikasının da çatısı fırtınadan dolayı uçtu. Uçan çatı, fabrikanın önünde bulunan 3 aracın üzerine yıkıldı.
Yetkililer, anonslarla halkı su baskınları ve soba zehirlenmelerine karşı uyarmaya devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 20:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?