15
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİCE - KARABÜK

Yenice kent ormanı açıldı

Karabük'ün Yenice ilçesinde Kent Ormanları Projesi kapsamında yapılan kent ormanı törenle açıldı. 

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin talimatlarıyla, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu Şeker Kanyonu'nun, Karabük-Yenice Yolu'na birleştiği yere yapılan Kent Ormanının açılışı törenle yapıldı. Bir hektar alan üzerine yapılan kent ormanında futbol sahası, çocuk oyun parkı, 40 adet piknik masası, asma köprüler, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları yer alıyor. Şeker Kanyonu'nda yapılan Kent Ormanı'nın açılışına Vali Can Direkçi, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Vali Yardımcıları Mustafa Tapsız ve Baha Başçelik, Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Eskipazar Kaymakamı Esengül Korkmaz, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, Yortanpazarı Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, dünya kültür mirası Safranbolu'nun tüm dünya tarafından tanınan bir turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek, "Yapacağımız çalışmalarla dünya ormancılığı ve doğal güzellikleri açısından eşsiz bir yöre olan Yenice'yi ve ormanlarımızı tüm dünyaya tanıtmak ve ilçemizi bir turizm merkezi haline getirmek en büyük hedefimiz ve idealimiz olacak" dedi. 

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise, "Yenice yalnızca Türk ormancılığının değil dünya ormancılığının literatürüne girmiş bir yöremiz. Yenice dediğimiz zaman aklımıza dünya çapında kaliteye sahip ormanları ve metreküpü milyarlara satılan ağaçlarımız geliyor. Hemen herkesin evinde Yenice'nin kaliteli ağaçlarından yapılmış bir eser var, ama biz Yenice'yi bu konuda tanıtamadık ve Yenice'den aldıklarımızı veremedik. İşte bugün Yenice'den kazandıklarımızı Yenice'liye vermeye başladığımızın ilk günü" şeklinde konuştu. 

Vali Can Direkçi de, Karabük ve Yenice'nin mevcut potansiyeli ile bir orman cenneti olduğuna dikkat çekerek, "Bu kaynakları gerek orman endüstrisi, gerekse doğa turizminin gelişmesine yönelik olarak değerlendireceğiz. Bu konudaki plan ve projelerimizi hazırlıyoruz. Bu tesis, bunun başlangıcı olsun. Ancak tesisleri yapmaktan daha önemli olan yaşatmaktır. Bu güzel tesisi Yeniceli hemşehrilerimize emanet ediyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından Kent Ormanı'nın açılışı yapılarak gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 13:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat belen IP: 88.224.74.xxx Tarih : 27.05.2007 15:19:52
bu açılış yenıcemıze hayırlı ve uğurlu olsun.yenıcemizin turizme açılması lazım.tanıtım gerekli.geç kalınmış bır atılım ama yinede başkanımıza ve diğer yetkililere teşekkürler.yenice iyi bir tanıtım ve atılımla turizm sayesinde ilerleyeceğine inanıyorum.yenicenin doğa güzelliğinin tanıtılması lazım yenice dışında yaşayan hemşerilerimiz tarafından bence.zaman kaybedilmemesi lazım