30
Nisan
2024
Salı
KASTAMONU
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Genel Bilgiler

Kastamonu Fen-Edebiyat Fakültesi, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Kastamonu’da kurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12.8.2003 tarih ve 20919 sayılı yazısı üzerine, 28.3.1983 tarih ve 2809 sayılı Kanunun değişik ek 30 uncu maddesine göre Bakanlar Kurulu tarafından 25.8.2003 tarihinde kurulması kararlaştırılmış ve bu karar 28 Ağustos 2003 tarihli Resmî Gazetede yayınlanmıştır.

2003–2004 Eğitim-Öğretim yılı başında Kastamonu Fen-Edebiyat Fakültesine Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Prof. Dr. Abdullah GÜNEN kurucu dekan olarak atanmış, fakültenin kuruluş ve geliştirme çalışmalarına başlanmıştır.

17 Mart 2006 tarihli kararla Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesine bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Fakülte ve Yüksekokullar bağlı oldukları üniversitelerden ayrılarak Kastamonu Üniversitesi adı altında toplanmıştır.

Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde öncelikle Fizik ve Tarih olmak üzere iki bölüm açılmıştır. Açılan bu bölümlere 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alınarak öğrenime başlanmıştır. Fakültemiz 2006-2007 bahar döneminde Fizik ve Tarih Bölümlerinden ilk mezunlarını vermiştir. 2007 yılında Biyoloji Bölümü açılmıştır. Biyoloji bölümünde 2008-2009 eğitim öğretim yılında 31 öğrenci ile öğrenime başlanmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Adres2 :Kastamonu
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.