26
Nisan
2024
Cuma
KASTAMONU
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kastamonu Üniversitesi

Genel Bilgiler

KampusKastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitim Spor Yüksekokulu, Kastamonu Meslek Yüksekokulu, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu ile İnebolu Meslek Yüksekokulundan oluşmaktadır.

Üniversitemizde toplam 7.147 öğrenci öğrenim görmekte olup, 180 Akademik Personel ve 175 İdari Personel görev yapmaktadır. Kuruluş ve yapılaşma çalışmaları hızla sürmekte olan Kastamonu Üniversitesi, şu anda 3 Fakülte, 2 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Üniversite Senatosunun kararı, Yüksek Öğretim Kurulunun olumlu görüşüyle; İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Abana, Araç, Taşköprü ve Tosya ilçelerine Meslek Yüksekokulu açılması çalışmaları sürdürülmektedir.

Üniversitemizin ana yerleşkesi, Daday Yolu 3.Km'de bulunan "Kuzeykent Yerleşkesi”dir. Yerleşke içerisinde 1 Meslek Yüksekokulu binası, 1 Konferans Salonu binası, 1 Kapalı Spor Salonu binası, 6 Laboratuar ve Atölye binası, 1 Sosyal Tesis binası, açık spor sahaları ve daha önce yurt olarak hizmet veren daha sonra Rektörlük İdari Birimlerine tahsis edilen 2 bina bulunmaktadır. Yerleşke alanı yaklaşık 750 dönüm’dür, Ayrıca Kastamonu Valiliği ve Belediye Başkanlığınca ortaklaşan yürütülen çalışmalar sonucunda yerleşke alanının 2000 dönüme çıkarılması planlanmış ve bu konuyla ilgili çalışmalarda sonuç aşamasına gelinmiştir.

Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Kastamonu’nun farklı noktalarında eğitim-öğretimlerini sürdürmektedirler. Bu Fakülte ve Yüksekokulların “Kuzeykent Yerleşkesine” Taşınması için yoğun çalışmalar sürdürülmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kuzeykent Mahallesi Orgeneral Atilla Ateş Paşa Caddesi No:15
Adres2 :Kastamonu
Posta Kodu :
Telefon :0 366 2150900
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.