7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

3G cezaevinde!

Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevix'nde 3G'li telefonla görüşme yapıldığı ve cezaevine esrar maddesi sokulduğu yönünde ihbar alan Cumhuriyet Başsavcılığı operasyon başlattı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin cezaevine 3G'li telefon ve esrar girdiği yolunda bilgilere ulaşmasının ardından düğmeye basıldı.

Yaklaşık 6 ay boyunca görevini kötüye kullandığı, dolaylı yolla rüşvet aldığı, içeriye telefon ve esrar soktuğu yolunda şüphelerin bulunduğu kapalı cezaevinde görevli infaz koruma memuru ile uyuşturucu nakletme konularında faaliyette bulunduğundan şüphelenilen bazı mahkum yakınlarını takibe alan polis, büyük bir gizlilik içersinde yürüttüğü çalışmanın sonucuna ulaştı.

Ellerindeki bilgiler doğrultusunda, İstanbul'da adam bıçaklama suçundan uzun bir süredir Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan bir mahkumun yakını olan S.P'nin Kastamonu'ya geleceği duyumu üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, S.P'nin Cumhuriyet Meydanı'nda infaz koruma memuru M.K ile buluştuğunu tespit etti.

Bunun üzerine durumu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildiren polisler, alınan yasal izin sonrasında S.P'nin bulunduğu otomobile operasyon düzenlediler. Polisin yaptığı aramada S.P'nin üzerinde 150 gr esrar maddesi ele geçirilmesi üzerine, bu kez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis ve jandarma cezaevi koğuşlarında arama başlattı.

Koğuşlarda yapılan titiz çalışmalar sonunda iki ayrı koğuşta gizli bölümler olduğu ortaya çıkartıldı. Biri duvar kağıdının altında açılan oyuk, diğeri ise elektrik prizi oyuğu olmak üzere iki ayrı gizli bölmede, 3 adet 3G'li telefon ve şarj aletleri ile 238 gr esrar maddesi ele geçirildi.
Olayla ilgisi olduğu iddia edilen infaz koruma memuru M.K, eşi İ.K, akrabasına İstanbul'dan esrar maddesi getirdiği ileri sürülen S.P, uyuşturucu ve telefon nakline karıştığından şüphelenilen Ö.F, F.Ç ve A.P gözaltına alındılar.

Polisteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kastamonu Cezaevi İnfaz Koruma Memuru M.K'nin eşi İ.K serbest kalırken, M,K, S.P, F.Ç, Ö.F ve A.P tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 15:55:43
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 16:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?