6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

7 kişilik aile sokakta kaldı

BAYRAM GÜNÜ EVLERİNİ KAYBETTİLER

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Afşar köyünde çıkan yangında evleri yanan 7 kişilik aile, bayram günü evsiz kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine 13. kilometre uzaklıkta bulunan Afşar köyünde Ali Çamyaran'a ait tek katlı ahşap evde bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına, Taşköprü Belediyesi ve Taşköprü Orman İşletmesi'ne bağlı itfaiye ekipleri anında müdahale etti. Ekiplerin ve köylülerin özverili çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, alevlerin diğer evlere sıçraması önlendi. Elektrik hatları da olası bir tehlikeye karşı BEDAŞ yetkililerince kesildi. Yangına müdahale ederken tüplerin patlaması sonucu yaralanan köylülerden Şevket Aytaç, ambulansla Taşköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangına müdahale eden köylülerden Emine Aytaç da dumandan etkilendiği için tedavi altına alındı.

Olayı anlatan Şevket Aytaç, "Komşumuz olan Ali Çamyara'nın evinin yandığını duyunca hemen yardıma koştum. Ahırda bulunan hayvanları çıkardığım sırada tavan göçtü ve çok yakınımda 3 tane tüp patladı. Patlama sonucu dizim yarıldı ve o an bayılmışım. Beni hastaneye sevk etmişler, ölümden döndüm diyebilirim" dedi.

Ev sahibi Ali Çamyaran ise, "Bayram günü çoluk çocuk evsiz kaldık. Allah beterinden korudu, can kaybımız yok çok şükür. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Yangını Çamyaran ailesinin komşuları Kazım Koca'nın görerek haber verdiği ve kül olan evde 3'ü çocuk 7 kişinin yaşadığı öğrenildi. Bu arada, Türk Kızılayı Taşköprü Şubesi'nden yapılan açıklamada yangında evlerini kaybeden aileye çadır, battaniye ve insani yardım malzemeleri yardımı yapılacağı ifade edildi.

BAYRAM GÜNÜ EVLERİNİ KAYBETTİLER
BAYRAM GÜNÜ EVLERİNİ KAYBETTİLER
BAYRAM GÜNÜ EVLERİNİ KAYBETTİLER
BAYRAM GÜNÜ EVLERİNİ KAYBETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 17:06:01
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 17:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?