5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

83 köyle ulaşım kesildi

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli kar yağışı, ilçeye bağlı 126 köyün 83'ünü ulaşıma kapattı.

2 gündür ilçede belli aralıklarla yağan kar dün gece saatlerinde etkisini artırdı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 ile 30 santimetreye ulaştı. Taşköprü ilçesine bağlı 126 köyün 83'ünü ulaşıma kapatan etkili kar yağışı, köylerin ilçeyle olan irtibatını kesti.

Taşköprü Kaymakamlığı'na bağlı Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait greyderler ile Taşköprü Orman İşletmesi'nden tahsis edilen bir adet greyder ve işçiler kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını hızla sürdürüyor. Şu ana kadar 20 köy yolunun ulaşıma açıldığı belirtildi. Taşköprü Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Taşköprü ilçesine bağlı birleştirilmiş sınıflı okular ile taşımalı sistemle eğitim veren okullar bir gün süreyle tatil edildiği, kar yağışının etkisini
sürdürmesi durumunda bu sürenin uzayacağı kaydedildi.

Taşköprü Belediyesi'ne bağlı ekipler ise, ilçe merkezinde olası bir tehlikeye mahal vermemek adına çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer tuzlama çalışması yapan ekipler, bazı bölgelerde iş makineleri ve işçiler yardımı ile kar temizleme çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Kar yağışına yine en çok çocuklar sevindi. İlçe merkezindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, okul bahçesinde kardan adam yaptı ve arkadaşlarıyla kartopu oynadı. Karın yağmasına çok sevindiklerini ifade eden çocuklar, havanın soğuk olmasına aldırmadan karın tadını doyasıya çıkardılar.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?