6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Adliye yeni binasında

KASTAMONU ADLİYESİ YENİ BİNASINDA

Kastamonu Adliyesi, 1947'den beri hizmet verdiği yarım asırlık binasını boşalttı ve günün ihtiyaçlarına göre projelendirilmiş Kuzeykent Hacıorta'daki yeni sarayına taşındı. Başsavcı Ayhan Turhan, “Tarihi bir gün yaşadık, çağ kapatıp, çağ açıyoruz” diyerek bu durumun tespitini yaptı.

astamonu Adliyesi, Kuzeykent'teki yeni sarayında hizmet vermeye başladı. 2008 yılında dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından Kuzeykent'te temeli atılan ve iki yıl içerisinde tamamlanan Kastamonu Adalet Sarayı'nda sade bir tören gerçekleşti. Yarım asırdır hizmet verilen eski binada son kez bir araya gelen hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli hatıra fotoğrafının ardından yeni binadaki görev yerlerine geçti.

Yeni Adliye Sarayı'ndaki törende de Başsavcı Ayhan'ın yanı sıra, Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Çakır, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, hakim ve savcılar, Baro yönetimi, idari personel ve avukatlar hazır bulundu. Yeni bina önünde kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Turhan, yeni Adalet Sarayı'nın resmi açılışının daha sonra yapılacağını belirterek, “Buranın yapılmasında emeği geçen personelimize bir araya gelerek onlara teşekkür etmek istedik. Eski binadan yeni Adalet Sarayı'na geçiyoruz. Tarihi bir günü yaşıyoruz. Eskisi kapandı, yenisi açıldı. Adeta bir çağ kapatıp bir çağ açıyoruz. Ben burada arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma temposunda çalışıyorlar. Bu seçkin yeni binada bu çalışmanın daha şevkle yapılacağına inancım tamdır. Burasının yapılmasın da emeği olan tüm herkes teşekkür ediyorum. Özellikle eski Baro Başkanımız Abdulhalik Oğuz'a, hakim savcı arkadaşlarımıza, baro yönetimi ve avukat arkadaşlarımıza, idari ve personel işlerindeki çalışma arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Adliye Sarayı'nın Ağır Ceza Mahkemesi salonunun küçüklüğü eleştirilere neden oldu. Yeni salonda sadece 24 izleyici koltuğu bulunuyor.

KASTAMONU ADLİYESİ YENİ BİNASINDA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 18:37:03
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 16:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?