6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Ahşap oyuncak ustaları geliyor

AHŞAP OYUNCAK TAŞKÖPRÜ'DE ÜRETİLECEK

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Mustafa Sıtkı Erkek Çok Programlı Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte hazırladığı “Ahşap Oymacılığı ve Girişimcilik Eğitimi” projesi Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onayladı.

Ekol Kontrplak Fabrikası'nın iştirakçisi, Taşköprü Kaymakamlığı ve Taşköprü Belediyesi'nin de destekçisi olduğu 136 bin Euro'luk projenin sözleşmesi ise geçtiğimiz günlerde Merkezi Finans ve İhale Birimi ile imzalandı.

Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne İnsan Kaynaklarını Geliştirme Opsiyonel Programı (IPADOR) çerçevesinde sunulan projenin koordinatörlüğünü yapan Ufuk Car, günümüzde özellikle plastik oyuncağın kanserojen etkisinin herkesimin kabul ettiği bir olgu olmasından ve dünyanın da ahşap oyuncağa eğiliminden esinlenerek böyle bir proje hazırladıklarını ve ilçemizin de ormanlık alan itibariyle bu projeye uygunluk arz ettiğini ifade etti. Kastamonu El Sanatları Merkezi ile de usta öğretici açısından anlaşmaya varıldığını belirten Car, “Şubat ayı içerisinde de yeni bir proje daha hazırlayarak yapılan ahşap oyma ve oyuncaklar ile AB pazarına girmeyi planlıyoruz” dedi.

Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Balcıoğlu ise, projenin süresinin 12 ay olduğunu ve 2 dönem halinde 4'er aylık periyotlarda 15'er öğrenci ile projeye şubat ayında start vereceklerini vurguladı. Eleman alımında İş-Kur başvuru şartı aradıklarını söyleyen Balcıoğlu, eleman tercihlerinin öncelikli olarak bayan ve engelli olan vatandaşlardan oluşacağını ayrıca proje sayesinde ilçemize tecrübeli usta öğreticiler kazandıracaklarını kaydetti.

Yüzde 90'ı hibe olan projenin bitiminde kursiyerlere bonservis verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 12:11:03
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 13:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adil küçükdumanlı IP: 81.213.207.xxx Tarih : 26.12.2010 13:38:40

merhaba,ben ankara da ikamet ediyorum,avrupanın önde gelen oyuncak firmaları gibi türkiyede faliyet göstere bilme uğraşı içine girmeye çalışıyorum.Ahşap oyuncak üretimi konusunda eğitimli vatandaşlarımız olması beni biraz daha heveslendiriyor.Türkiye her konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalmıştır.Ancak bu girişimi kendi şahsıma çok iyi bir adim olarak görüyorum.Sermayem ve şartların oluşması halinde tayga toys,haba,bu teknoloji iyi kullanan firmalar seviyesine çıkıp türkiyede bu konu da ses getirmeyi planlıyorum.Ancak bu alanda bir çalışmaya henüz başlama cesaretini gösterememe sebebim.28 yaşında genç bir girişimci olmam.Devletin şu aralar çıkarttığı hibe proğramına bu sektörle başlamayı düşünüyorum.ADİL KÜÇÜKDUMANLI ANKARA.