5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Alper sağlığına kavuştu

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 22 Kasım 2010’da dünyaya gelen minik Alper Örnek için uygun ilik teyzesinden bulunarak nakli gerçekleştirildi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde ikamet eden 30 yaşındaki Uğur Örnek’in oğlu olan Alper Örnek, yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede duran kalbe yapılan müdahaleyle tekrar çalıştırılmasıyla dünyaya gözlerimi açmıştı. Daha sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen minik Alper’e immun yetmezliği teşhisi konularak tedavi edilebilmesi için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gönderildi.

Burada bir yıldır tedavi gören minik Alper’in tekrar yaşayabilmesi için ilik nakli olması gerekiyordu. Hastane ve aile ilk olarak uygun ilik bulunabilmesi için yurt içinde ve yurt dışında araştırma yapmaya başladı. Yurt içinde ve yurt dışından gerekli ilik bulunulmaması üzerine aile yakınlarında araştırılmaya başlandı. Teyzesinin yüzde 100 dokusunun tutmasıyla birlikte hastane yönetimi harekete geçerek naklin gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulundu. Teyzesi Yeter Türkmen’den ameliyatla ilik alınarak dün minik Alper’e nakli gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk İmmünoloji ve Alerji Ana Bilim Dalında Görev yapan Prof. Dr. Aydan İkincioğulları’nın gözetiminde tedavilerin hepsi sosyal güvenlik kapsamında ücretsiz yapılırken minik Alper’in yapılan nakile cevap verdiği ve sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

Daha önceden iki defa ilik nakil edilmek istenen minik Alper, bunlara cevap vermezken en sonunda teyzesi Yeter Türkmen’den alınan ilikle yeniden hayata gözlerini açtı. Baba Uğur Örnek, ilik naklinin başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, “Oğlum için çaba sarf eden öncelikle devletimize, doktorlarımıza, hastanemize çok teşekkür ediyorum. Yeter hanıma verdiği ilik için minnettarız. Bizler için herkes büyük çabalar gösterdi. Bir yıldan fazla tedavi sonrası oğlum sağlığına tekrar kavuştu. Bu konuda bizlere yardım olan maddi ve manevi destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2012 Cuma 18:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?