6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Av turizmi gelecek vaat ediyor

TAŞKÖPRÜ'DE AV TURİZMİ GELECEK VAAT EDİYOR

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bulunan Elekdağ Milli Parkı hayvan popülasyonu açısından geniş bir yere sahip olması özelliği ile ilçede av turizmi açısından gelecek vaat ediyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancının av turizmi için geldiği Taşköprü'ye senede yaklaşık 70 bin lira ekonomik girdi sağlanıyor. Erdoğan Avcı Safari Grup Av Turizm Şirketi yetkililerinden Muammer Yılmaz, “İlk ve sonbahar aylarında Taşköprü'ye av turizmi için geldik. Ağırlıklı olarak Avusturyalı ve Alman turist getiriyoruz. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne aylık 20 bin lira ödedik. Bunun dışında bir yıl boyunca Taşköprü'ye ise yaklaşık 50 bin lira ekonomik girdi sağladık” dedi.

Çankırı, Bartın, Ankara Nallıhan gibi Taşköprü dışında yerlerde de avlaklarının bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Gelen yabancı turistlerimizi her sezon hepsine getiriyoruz. Fakat avcıların av sonrasında bize söyledikleri en kaliteli avı Taşköprü yapıyoruz şeklinde oluyor. Bunun nedeni de özellikle domuz avı yaptığımız için Taşköprü'deki dişlerin daha büyük olması ve avların daha ağır olması” dedi.

Yılmaz ayrıca, “Yaptığımız av başına devlete 250 lira ödüyoruz. Bunun dışında köylerde yaptığımız avlarda da av başına köy heyetine ücret ödüyoruz. Yetkililerden isteğimiz belgeli avcılık yapılması konusunda duyarlı davranılmasıdır. Özellikle yabancı avcılarla köylerimizde yaptığımız avlarda köy halkının inanılmaz misafirperverliği ile karşılaşıyoruz. Tüm Taşköprü halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 13:08:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?