6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Badem vadisi kurulacak

KASTAMONU'DA BADEM VADİSİ KURULACAK

Kastamonu'da turizmin fitilini ateşleyenlerin başında gelen Hasan Zeki Ünal bu sefer de tarım sektöründe öncü olacak bir yatırıma imza attı.

Kastamonu'nun Araç ilçesi Sarpun köyünde ilk etapta 4 bin ağaçlık bir badem bahçesi kuran Ünal'ın yatırımının başarısına göre bölge halkının da aynı yatırıma yönelecek olması, bölgenin Badem Vadisi'ne dönüşmesini sağlayacak.

1990'lı yıllarda Kastamonu'da yapılan restorasyon çalışmalarının içinde yer alan ve eski belediye binasını onarıp Osmanlı Sarayı isimli otele dönüştürerek Kastamonu'daki turizm hareketinin isimsiz kahramanlarından biri olan Hasan Zeki Ünal, bu sefer de 69 yaşından sonra 4 bin ağaçlık bir badem bahçesi kurarak öncü rolünü sürdürdü. Araç ilçesindeki Sarpun köyü mevkiinde 80 dönümlük bir kapama badem bahçesi kuran Ünal'ın bu yatırımı ülkedeki en büyük 11. badem bahçesi yatırımı olma özelliğine sahip. Nonpariel ve Texas türü sertifikalı bodur badem ağaçlarından kurduğu çiftliği zamanla daha da geliştireceğinin altını çizen Ünal, bademlerinin meyve vermesi için 3 yıl bekleyecek. Bahçenin 5 yıl sonra vereceği ürünün 300 tonun üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Hayatın her yaşta güzel olduğunu ve mücadeleye değdiğinin altını çizen Ünal, kendisini takip edecekler sayesinde bölgenin bir badem vadisine dönüşmesinin kendisine yatırımının en büyük getirisi olacağını belirtti. Yaptığı yatırımda kızı Didem Arzu Hünkar'ın kendisine büyük destek olduğunu söyleyen Ünal, yer seçiminde ve yatırımın gerçekleşmesinde her zaman yanında olduklarını ifade ederek, Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Bolat'a ve AGM Şube Müdürü Nuran Karaçorlu'ya teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 11:53:00
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 11:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İzzet Kütükoğlu IP: 85.99.170.xxx Tarih : 6.01.2011 17:10:23

Sayın Hasan zeki Ünal'ın bu önderlik çalışmasının başarılı olamasını canı gönülden istiyor ve önemsiyorum. Önemli olan önderlik yapmaktır. Sayın Hasan Zeki Ünal'ı kutlar başarılar dilerim.