6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Bakan Kavaf Kastamonu'da

ALİYE KAVAF KASTAMONU'DA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) iş birliğiyle çocuk yuvaları arası düzenlenen futbol şenliği programına katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kadıdağı mevkiinde Vali Mustafa Kara, milletvekili Musa Sıvacıoğlu ve partilileri tarafından karşılandı.

İlk olarak Vali Mustafa Kara'yı makamında ziyaret eden Selma Aliye Kavaf'a Vali Kara, Erkek Yetiştirme Yurdu'nun onarımdan geçirilmesi için acilen ödeneğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Polis Meslek Yüksekokulu binası açılışı için ile gelme ihtimali bulunduğunu söyleyen Vali Mustafa Kara, "Başbakanımızın açacağı PMYO binası Erkek Yetiştirme Yurdu'nun hemen karşısında bulunmaktadır. Bu yurdumuzun dış görünüşü hiç de iyi durumda değil. Acilen ödeneğe ihtiyacımız var. Genel Müdürlüğe gereken yazıyı yazdık ancak bir sonuç alamadık" dedi. Vali Kara'nın bu sözleri üzerine hemen Sosyal Hizmetler Genel Müdürü ile irtibata geçen Bakan Kavaf, 200 bin TL'lik

ödeneğin çıkarıldığını ve en kısa süre içerisinde Kastamonu'ya gönderileceğini söyledi.

Vali Kara verdiği brifingde ayrıca Kastamonu'ya bütçeden pay gönderilirken nüfus yerine yerleşim alanının dikkate alınması gerektiğini söyledi. Kara, "Belki bizim nüfusumuz az olabilir. Ancak ilimizdeki arazi yapımız dağlıktır. 3 bin 660 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerin hepsine su, elektrik ve yol gibi hizmetler getirmek zorundayız. Türkiye'nin en dağınık yerleşim yerlerinden birisi Kastamonu'dur. Kastamonu bugüne kadar nüfusuna göre hizmet aldığı için geri kalmıştır. Ancak biz bu durumlara rağmen

Kastamonu'da 50 yılda yapılan çalışmaları 7 yılda yapmayı başardık" diye konuştu.

 

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR YASASI

Kamuoyunda "Taş atan çocuklar yasası" olarak bilinen yasa gereği cezaevlerinden tahliye edilen çocukların rehabilite edilmesiyle ilgili bakanlık olarak ne gibi bir çalışmalarının olacağı sorulan Kavaf, "Yasanın en son haliyle, tahliye edilen çocukların rehabilitasyonu SHÇEK'e verilmiyor. Yasa çıkarken önergeyle orada bir değişiklik yapıldı. O düzenlemeyi Adalet Bakanlığı yine kendi içerisinde yapacak. Bu arada bize düşen bir sorumluluk olursa ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

Kastamonu'ya gelme nedeninin Çocuk Yuvaları Futbol Şenliği olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Kavaf, "SHÇEK spor kulübümüz var. Bunun kongresini yeniden yaptık. Hakan Şükür ve Bülent Uygun bizim yönetim kurulu üyemiz. Gönüllü olarak çocuklarımıza destek veriyorlar. Onları da bugün buraya getirmeyi planlamıştık. Ama onlar şu anda çalıştırdıkları takımlarla yurt dışında kamptalar. Tabii ki başarılı olan çocuklarımız futbola devam etmek istiyorlarsa, onlar için büyük kulüplerin altyapısında bir girişimimiz

olacak. O şekilde ödüllendireceğiz" dedi.

SHÇEK'e bağlı kurumlarda yetişip üniversite sınavına giren öğrencilerde yüzde 100 başarı sağlandığını da söyleyen Bakan Kavaf, "Bu sene üniversite sınavına giren çocuklarımızın hepsi barajı aştılar. 4 yıllık okulları tercih edebiliyorlar. Siirt'ten bir çocuğumuz Türkiye 710'uncusu oldu. Üniversite sınavındaki başarı bizim için sevindiricidir. Üniversite sınavına giren 246 öğrencimizin yüzde 100'ü barajı geçti" dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Valilik ziyareti sonrasında Kız Yetiştirme Yurdu, Çocuk Yuvası, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi'nde incelemelerde bulundu ve burada kalan vatandaşlarla sohbet etti.

ALİYE KAVAF KASTAMONU'DA
ALİYE KAVAF KASTAMONU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 18:17:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 19:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?