6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Bakandan Kastamonu'ya üniversite sözü

Kastamonulular Kültür ve Dayanışma Derneği (KASDER) ve Kastamonu Genç Çalışma Grubu’nun verdiği iftara katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Türkiye’de bundan sonra 3 üniversite kurulacaksa bunlardan biri Kastamonu’da açılacak" dedi.

KASDER ve Kastamonu Genç Çalışma Grubu’nun Topkapı Eresin Otel’de birlikte verdiği iftar yemeğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’nun yanı sıra Kastamonu Valisi Mustafa Kara, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, Kastamonulu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Mehmet Reis, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan, Pınarbaşı Belediye Başkanı Halil Sarımeşe, Abana Belediye Başkanı Şevket Yazgan, Hanönü Belediye Başkanı Orhan Özalp ile sivil toplum ve kamu kuruluşlarından yöneticiler ve aileleri katıldı.

Sunumunu Gebze Organize Sanayi Başkanı Süheyl Erboz’un yaptığı programda konuşan Kastamonu Genç Çalışma Grubu Başkanı Nevzat Akyel, "12 Aralık 2000’de kurulan grubumuz, üniversite mezunu ve profesyonel meslek sahibi gençlerin oluşturduğu bir sivil toplum örgütüdür. Projeler üretip hayata geçirerek, Kastamonu’ya ve ülkemize hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Klasik dernekçilik anlayışının dışında memleketimize yeni bir soluk ve dinamizm kazandırmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Grubun üniversite gençliğine barınma ve burs konusunda yardımcı olmaya çalıştığını kaydeden Akyel, "2002-2003 eğitim öğretim yılında 25 burs verirken, bu yıl bu rakamı 250’ye çıkarmayı hedeflemekteyiz. İstanbul’daki ve Kastamonu’daki iş adamlarımızdan gençlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Gençlere sadece burs vermek yeterli değil, onlara mezun olduktan sonra iş imkanı sağlamak da çok önemlidir. Bu konuda da önemli projelerimiz var" diye konuştu.
Konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "İstanbul’daki Kastamonuluların cemiyet halinde çalışması denilince ilk akla gelenler Sabri Tığlı, Satı Ergün, Yavuz Ballı’dır. Onların açtığı yolda her geçen gün birlik ve beraberlikle ilerlemekteyiz. İstanbul’da binlerce Kastamonulu öğrencimiz var. Bunlara yapacağımız yatırım, yarınlarımız içindir. Derneklerimiz sırt sırta vererek güç oluşturdular ve yaptıkları işler çok hayırlı işler. Çağrım, güç oluşturan derneklerimize destek olunmasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 3 üniversite kurulacaksa bunlardan birinin de Kastamonu’da açılacağını kaydeden Bakan Başesgioğlu, "Kastamonu’dakiler İstanbul’dakilerden, İstanbul’dakiler Kastamonu’dan güç alacaktır. Birlik ve beraberlik güzel hizmetlerin yapılmasını kolaylaştıracaktır" diye konuştu.
Programın sonunda, bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı Bakan Murat Başesgioğlu’na, Vali Mustafa Kara’ya, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal’a, AK Parti İstanbul Milletvekili Tayyap Altıkulaç’a, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar’a, KASİAD Başkanı Mehmet Reis’e, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol’a, KASDER Genel Başkanı Şaban Yüksel’e, Kastamonu Genç Çalışma Grubu tarafından plaket verildi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 13:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?