5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Bakım parasını istediler

Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nde oturan çocuksuz Rüveyde- Kemal Oy çifti, 2 bin YTL karşılığında anlaştıkları yoksul Yaşar- Salih Doğan çiftinin dünyaya getirdikleri 5'inci çocuklarını geri alması üzerine 1500 YTL'yi bulan doğum giderlerini tahsil etmek için şikayetçi oldu.

Kabalarsökü Köyü'nde 25 metrekarelik gecekonduda 4 çocuğu, kayınvalidesi ve kayınpederi ile birlikte yaşayan 8 kişilik Doğan Ailesi'ne geçen ay dünyaya gelen erkek bebek de katıldı. İddiaya göre, 31 yaşındaki Yaşar Doğan, yoksulluk nedeniyle 5'inci çocuğunu dünyaya getirmeden önce onu verecek yer aradı. Taşoluk Köyü'nde çocuğu olmayan Rüveyde-Kemal Oy çifti yeni doğacak bebeğe talip olurken, iddiaya göre karşılığında yeşil kart sahibi Yaşar Doğan'ın doğum için yapacağı masrafları üstlendi. Ayrıca Yaşar-Salih Doğan, bebek için 2 bin YTL de istedi. 

Kastamonu Devlet Hastanesi'nde 30 Eylül'de doğan erkek bebek Rüveyde-Kemal Oy çiftine verilirken, Yaşar Doğan köyüne döndü. Ancak 12 gün geçtikten sonra Yaşar Doğan, kendisine vaat edildiğini öne sürdüğü 2 bin YTL'yi alamayınca jandarmaya başvurarak bebeğinin geri alınmasını istedi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, bebeği annesi Yaşar Doğan'a teslim etti.

Oy çiftinin doğumdan sonra aldıkları bebeğe ‘Emirhan' adını verdiği, bebeği geri alan çiftin ise adını ‘Kadir' olarak değiştirdiği belirtildi.

Köyde işsiz olan Erol Oy, bebeğe eşi ile birlikte 12 gün bakan ve anne Yaşar Doğan'ı doğum için özel taksi tutarak Kastamonu Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü belirterek, yaptığı masrafları baba Salih Doğan'dan istedi. Doğum ve bebeğin bakımı için 1500 YTL harcadığını öne süren Erol Oy, Doğan'dan parayı alamayınca mahkemeye başvurdu. Erol Oy, “Yaşar Doğan'ın doğum sancıları tutunca Kastamonu'ya taksi tutarak götürdüm. Ertesi gün kan gerekli oldu. Bu sefer de İnebolu'daki bir akrabamı kan vermesi için yine taksi ile Kastamonu'ya gönderdim. Hastane dışında da masraflarımız oldu. Bebeğe 12 gün kendi çocuğumuz gibi baktık. Bezini, mamasını aldık. Bunlar için 1500 YTL masraf yaptım. Bu parayı istiyorum.”

Bu arada İnebolu Cumhuriyet Savcılığı'nın çocuk ticareti iddialarıyla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 13:42:22
Güncelleme :16 Kasım 2006 Perşembe 14:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?