6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Barbie yerine Pınar

Sağlığa zararlı olduğu ve insanlarda hastalığa yol açtığı belirlenen Çin malı Barbie bebeklerin toplatılması, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde üretilen Pınar bebeklere yaradı.

Kurşun boya içerdiği ve insan sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 750 bin Çin malı oyuncak piyasadan toplanmaya başlandı. Çin malı oyuncak bebeklerin piyasadan toplanması en çok yerli üretime yaradı. Çin mallarının hastalık saçtığının açıklanmasının ardından Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinin geçim kaynaklarından biri olan "Pınar" ismi verilen bebeğin satışlarında yüzde 50 artış oldu.

 

2001 yılında Sebahat Açıkgöz tarafından yapılmaya başlanan Pınar bebeğin ilçede geçim kaynağı haline geldiğini belirten Pınarbaşı Belediye Başkanı Halil Sarımeşe, Pınar bebeğe ilginin giderek arttığını söyledi. İlçedeki birçok evde kadınların bebek üretimi yaptığını ifade eden Sarımeşe, yöresel kıyafetlerin giydirildiği bebeklerin Pınarbaşı'na gelen turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Çin malı Barbie bebeklerin hastalığa neden olduğunun açıklamasının ardından ilginin daha da arttığını dile getiren Sarımeşe, "Çin malı oyuncakların toplatılmaya başlanmasının ardından ilçemizde yapılan yöresel kıyafetli Pınar bebeğin satışı yüzde 50 arttı. Birçok ailemizin geçim kaynaklarından biri olan Pınar bebek, ilçeye gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Barbie bebeğe rakip göstererek üretimine başladığımız Pınar bebeği, gerekli destek sağlandığı taktirde seri üretime geçerek dünyaya pazarlamak istiyoruz" dedi.

Bebeğin elbiselerini tezgahta gün boyu dokuyan Sebahat Açıkgöz ise, "Barbie bebekler toplandığı için Pınar bebeğe ilgi giderek artıyor. Bu ilgi böyle devam ederse Pınar bebeği dünyaya duyurmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 11:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azdavaylı IP: 88.229.115.xxx Tarih : 6.10.2007 14:39:57

o bebek bir kere azdavayındır pınarbaşılılar hırsızlık yapmasın daha dün ilçe olmuş bi köy orası azdavayın yöresel kıyafetini çalıyo