5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Baro seçimleri iptal edildi

Kastamonu Barosu'nun 30. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimler iptal edildi. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan seçimlere çift listeyle gidilmiş, başkanlığı Av. Abdulhalik Oğuz, diğer organ seçimlerini ise Av. M. Ertan Mumcu'nun listesinde yer alan isimler kazanmıştı. Seçim sonuçlarına, Av. Ertan Mumcu ve diğer bazı avukatlar, halen askerlik görevini yapmakta olan bazı avukatların da oy kullandığı gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu. 

Yapılan itirazı değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Zafer Çamkerten, vatani görevlerini yapmakta olan avukatların seçimlerde oy kullanmalarının kanuna aykırı olduğundan, Baro başkanlığı ve organ seçimlerinin iptaline, yeni seçimlerin ise 12 Kasım Pazar günü saat 14.00'de yapılmasına karar verdi. 

Seçimlerin iptal kararı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Av. Ertan Mumcu, Baro seçimlerinde nadiren rastlanan bir durumun Kastamonu'da yaşandığını, verilen kararın hukuka uygun olduğunu söyledi. Kasım ayı içersinde yapılacak olan seçimlerde aday olup olmayacağı yolundaki soruyu da yanıtlayan Mumcu, "Bu bir ekip işi. Arkadaşlarımla toplanacağız ve yarışa devam edip etmeyeceğimiz yolunda bir karar vereceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 13:27:12
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 13:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?