6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Baroya yeni başkan

KASTAMONU BAROSU GENEL KURULU YAPILDI

Kastamonu Barosu'nun Genel Kurulu yapıldı. Kastamonu Barosu Başkanlığı'na Av. Seyfettin Civelekoğlu seçildi.

Kastamonu Barosu Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurul sonunda oy sandığının açılmasıyla birlikte Av. Seyfettin Civelekoğlu başkanlığa seçildi. Civelekoğlu 2000-2004 yılları arasında da üst üste iki dönem Baro Başkanlığı görevi yapmıştı. Divan Başkanlığını Av. Mehdi Keskin'in yaptığı Genel Kurul'da Av. İhsan Darende'nin ardından Baro Başkanlığı'na seçilen Av. Seyfettin Civelekoğlu, oy kullanımı öncesinde yaptığı konuşmasında, avukatlarının sorunlarını tartışmak için sadece genel kurullarda bir araya gelebildiklerini, ancak seçimli genel kurullar yapıldığı için de sorunların fazla gündeme gelemediğinden yakındı. Civelekoğlu, bunun için bundan sonraki dönemde bu tarz toplantıları yılda bir defa ve iki gün süreyle yapacağını söyledi. Seçimsiz bir ortamda mesleki sorunların daha rahat tartışılacağını söyleyen Civelekoğlu, “Sorunlarımızın çözüm önerilerinin konuşulacağı, karara bağlanacağı, toplantılara ihtiyacımız var. Bu tür toplantılarla meslektaş dayanışmamızı daha iyi düzeye getirmiş olacağız” dedi.

Adliye binasının yeni binaya taşınmasıyla birlikte ivedilikle çözüm bekleyen sorunların olduğunu da belirten Civelekoğlu, “Öncelikle meslektaşlarımızın adliyeye geliş ve gidişlerini kolaylaştıracak servis sorununu çözmemiz gerekiyor. Bunları mutlaka en kısa sürede başaracağız. Bu konuda taslak durumunda proje çalışmalarımız bulunmaktadır. İleriki günlerde ayrıntılı çalışmalarımızı paylaşacağız” diye konuştu. Avukatların hakim ve savcılarla, yazı işleri müdürleriyle, kamil çalışanlarıyla, icra müdürlükleriyle yaşadıkları olumsuzlukları ve sorunları bildiklerini söyleyen Civelekoğlu şöyle devam etti:

“İyi diyaloglarla, kararlı ve ciddi yaklaşımlarla bu sorunların aşılacağına inanıyorum. İdare mahkememizin açılması, ilimiz açısından önemli bir kazanım oldu. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz. En kısa sürede Baro yönetimimiz gerekli çalışmaları yaparak Vergi Mahkemesi'nin de ilimize kurulması ve ardından da Bölge İdare Mahkemesi'nin açılması için azami çaba gösterecektir. Önceki adliye binamız, başlangıç aşamasında kurulması düşünülen İstinaf Mahkemesi için önemli bir imkan. Bu imkanın değerlendirilebilmesi ve İstinaf Mahkemesi'nin kazandırılması için diğer sivil toplum kuruluşların da katkısını alarak, milletvekillerimizle de iyi diyalog kurarak konunun çözümünü sağlamak istiyoruz.”

Ciddi bir staj eğitim programının düzenlenmesi gerektiğini düşündüklerini de söyleyen Seyfettin Civelekoğlu, “Meslek içi eğitim çalışmaları, konferanslar, panel ve benzeri etkinliklerle, aktif bir yönetim anlayışı içinde olacağız. Yargının asli unsurunun savunma olduğunu ve adaletin savunmasız gerçekleşemeyeceği gerçeğini kabul ettirene kadar çalışmalarımızı aralıksız ve kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Oy kullanımı sonucunda göreve gelen Av. Seyfettin Civelekoğlu'nun yönetimi; Av. Meliha Ceylanlı, Av. Tuğçe Şenay Çağılcı, Av. Serap Ekmekçi Kaşgil, Av. Güneş Demirkıran, Av. Muzaffer Hasanbaş, Av. Evren Karaahmet, Av. Özgür Demir, Av. Mehmet Karahasanoğlu'ndan oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 10:10:02
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 13:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?