6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Başı boş köpekler halkı tedirgin ediyor

Kastamonu il merkezinde birçok cadde ve sokaklarda sürü halinde gezen başı boş köpekler 850 kişinin canını yaktı.

 Kastamonu genelinde 10 ay içinde yaklaşık 850 kişi köpekler tarafından ısırıldı.

Geçen yıllara nazaran artan köpek saldırıları nedeniyle korkulu günler geçiren halk, başı boş köpeklerin kuduz olmasından korkuyor.


Sağlık Müdürlüğü’nün verilerine göre, 10 ay içinde 850 kişinin köpek ısırığı nedeniyle kuduz aşısı yaptırmak zorunda kaldığı öğrenildi.

İstatistiklere göre birinci sırayı 108 erkek ve 61 kadınla 25 ve 44 yaş arası yetişkin kişiler köpekler tarafından ısırılırken ikinci sırayı 102 erkek ve 49 bayanla 5-9 yaş gurubu çocuklar aldı. Bu zamana kadar köpek ısırıkları nedeniyle ölüm vakası gerçekleşmezken, aynı dönemde bin 444 kişinin ise tedbir olarak kuduz aşısı yaptırdığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllara nazaran artış gösteren köpek ısırıklarıyla ilgili olarak yetkililer hayvan sahiplerinin hayvanlarına sahip çıkmalarını ve kuduz aşısı yaptırmalarını isterken başı boş köpeklerle ilgili de alınan önlemlerin artırılacağını belirttiler.

Uzmanlar resmi törenlerde dahi protokolün arasına karışan başıboş köpeklerin bir çok hastalığa davetiye çıkardığını bu nedenle köpekler tarafından ısırılan kişilerin kesinlikle en yakın sağlık merkezine giderek gerekli tedavileri yaptırmalarını istedi.

kastamonu
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?