6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Behçet Necatigil ölümsüzleşti

BEHÇET NECATİGİL'İN ADI MEMLEKETİ KASTAMONU'DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Türk edebiyatına damga vurmuş isimlerden birisi olan Behçet Necatigil, Kastamonu Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde adına düzenlenen Radyo oyunu yarışması ve panelle anıldı.

Vali Mustafa Kara, Kastamonulu olan Behçet Necatigil'in isminin Kırkçeşme İlköğretim Okulu'na vermeyi kararlaştırdıklarını açıkladı.

Behçet Necatigil'in kızları Selma Esemen ve Ayşe Sarısayın'ın da katıldığı anma programında Radyo Oyunu Yarışması'nın birincisi olan Ahmet Önel'e de ödülü Vali Mustafa Kara tarafından verildi. Ahmet Önel'in, "Yakası Karanfilli" adlı oyunu toplam 36 oyun arasından 431 puan alarak birinciliğe layık görüldü.

Behçet Necatigil'i bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri anma programıyla saygıyla andıklarını söyleyen Vali Mustafa Kara, "Kastamonu ülkemize birçok edebiyatçı kazandırmış bir ilimiz. Bizler Türk edebiyatına büyük katkı sağlayan bu kişileri unutmamak unutturmamak için çeşitli programlar düzenliyoruz. Rıfat Ilgaz, Oğuz Atay, İhsan Ozanoğlu, Orhan Şaik Gökyay da bu isimlerden birisidir. Bu tür anma programlarının yanı sıra bu ünlü edebiyatçılarımızın isimlerini de yaşatmaya gayret gösteriyoruz. Son aldığımız

karar ile de Behçet Necatigil'in adını Kırkçeşme İlköğretim Okulu'na vererek yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Behçet Necatigil adına düzenlenen panelle devam eden programda zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Panele konuşmacı olarak katılan Behçet Necatigil'in küçük kızı Ayşe Sarısayın, babası Behçet Necatigil'in isminin bir okula veriliyor olmasının büyük mutluluğunu yaşadıklarını ve böyle bir sürprizden dolayı da Vali Mustafa Kara'ya teşekkür ettiklerini söyledi.

Sarısayın, paneldeki konuşmasında ise babasının evlerini anlattı. Babasının evler şairi olarak bilindiğini söyleyen Ayşe Sarısayın, "Babam, şiirlerinde insanların ev yaşantılarından bahsederdi. Ben de orta halli bir vatandaş olarak gördüğüm babamın ev yaşantısı ve yaşadığı evlerden bahsedeceğim" şeklinde konuştu.

Yazar Lütfiye Aydın'ın yönettiği panele Özel Uğurlu Hastanesi'nden Doç. Dr. Haşim Hüsrevşahi, Yazar Gökhan Arslan, Yazar Ayşe Sarısayın ve Araştırma Görevlisi M.Elif Tüfekçi konuşmacı olarak katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 14:40:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 15:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?