6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Bizden de selam söyleyin!

FESTİVALDE ZABITA GAZETECİLERİ TARTAKLADI

Kastamonu'nun Abana ilçesinde düzenlenen 26. Deniz Şenlikleri Festivali'nde zabıta görevlileri gazetecileri tartaklarken, bir zabıta memuru da Belediye Başkanını fırçaladı. Yetmedi kendisini Valiye şikayet edecek olan gazetecilerle Valiye dalga geçercesine selam söyledi.

Abana ilçesinde düzenlenen 26. Deniz Şenlikleri Festivali'nin 3. gününde Zerrin Özer konseri öncesi konser alanını binlerce Abanalı doldurdu. Sanatçının ayağının kırılması nedeniyle Özer'in ambulansla konser vereceği alana getirileceğinin anonslarla duyurulmasının ardından sanatçı konser alanına geldi. Özer, sahneye de sedye ile çıkarıldı. Tam bu sırada belediye görevlileri basın mensuplarından kartlarını göstermelerini istedi. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri kartını göstermesine rağmen festival alanından çıkması istendi. Böyle bir uygulama ile ilk defa karşılaşan İHA muhabiri karşı koyduğu belediye görevlileri tarafından tartaklanarak, festival alanı dışına çıkarıldı. Festival alanından uzaklaştırılan muhabir Belediye Başkanına ulaşarak böyle bir uygulama olup olmadığını sordu. Belediye Başkanı Rıdvan Oyar da, “Festivalimizi karıştırmayın” cevabını verdi.

Başkan daha sonra ise tartışma çıkaran belediye zabıta memuru Mustafa Acar'ı yanına çağırarak sergiledikleri sert tutum ve davranışlarından dolayı basın mensuplarından özür dilemelerini istedi. Kendi amirinin ve bir ilçenin Belediye Başkanının sözünü dinlemeyen zabıta memuru Acar, özür dilemeyeceğini, gazetecilerin karakola alınarak festival alanından uzaklaştırılmasını istedi. Zabıta memuru hızını alamayarak Belediye Başkanı Rıdvan Oyar'a da karşı gelerek ağza alınmayacak kelimeler kullandı. Gazeteciler zabıta memurunun kendilerinden özür dilenmemesi durumunda konuyu konser alanında bulunan Kastamonu Valisi Mustafa Kara'ya ileteceklerini ifade etmelerinin ardından ise, zabıta memuru Acar, “Bizden de selam söyleyin” diyerek dalga geçti. Daha sonra ise görevini yapmaya çalışan İHA muhabiri ve Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri polis nezaretinde olay yerinden uzaklaştırıldı.

Öte yandan konser alanından özel ajans muhabirlerinin çıkarılmasına rağmen Anadolu Ajansı muhabirlerinin çıkarılmaması ise dikkat çekti.

FESTİVALDE ZABITA GAZETECİLERİ TARTAKLADI
FESTİVALDE ZABITA GAZETECİLERİ TARTAKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 13:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?