7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Büyükkasap'a son görev

BÜYÜKKASAP, TOSYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Erzincan Üniversitesi'ndeki kampus konutunda intihar ederek hayatına son veren Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, bugün memleketi olan Kastamonu'nun Tosya ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine eski Devlet Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Musa Sıvacıoğlu, Mehmet Serdaroğlu, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Tosya Kaymakamı Aslan Yurt, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, rektörler, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın cenazesi sabah Tosya Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçedeki evine getirildi. Büyükkasap'ın naaşının evine getirildiği sırada yakınları gözyaşı döktü. Rektör Büyükkasap'ın cenazesi daha sonra buradan alınarak Hacıdede Camii'ne götürüldü.

Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın oğlu Çağrı Büyükkasap, "Babam her zaman işini layıkıyla yapmaya çalışmış bir vatan evladıdır. Bugün ağlayıp sızlama günü değildir. Babam her zaman başı dik, alnı açık; göğsünü kabartarak Kastamonu'nun Tosya ilçesinden 17 yaşında elinde bir çanta ile çıkıp Erzurum'a, Erzincan'a gidip bayrağın dalgalandığı her yer vatandır felsefesiyle işini yapmış bir insandır. Babamın sevdiği şarkıda şöyle bir söz

geçiyordu: "Yalnız kurt yenilmemeli'' diyordu. Babam yalnız kurttu, yenilmedi. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Onun sizlere hakkı helaldir, siz de hakkınızı helal edin'' dedi.

Öğle namazını mütakip kılınan cenaze namazının ardından Rektör Büyükkasap'ın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın eşi ve çocuklarının ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi.

Cenaze sebebiyle ilçedeki tüm esnafın kepenk kapattığı dikkatlerden kaçmadı.

BÜYÜKKASAP, TOSYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
BÜYÜKKASAP, TOSYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
BÜYÜKKASAP, TOSYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
BÜYÜKKASAP, TOSYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
BÜYÜKKASAP, TOSYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 17:35:05
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 23:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?