2
Mayıs
2024
Perşembe
KASTAMONU

Buzluk mağarası ilgi bekliyor

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde buzdan sarkıt ve dikitleriyle dikkati çeken Buzluk Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bekliyor.

Kastamonu Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, AA muhabirine mağaranın bölge turizmine hareket katabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, sarkıt ve dikitler nedeniyle ilgi çekici bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Kaplan, mağaranın giriş kısmında zamanla çökme meydana geldiğini, buranın kapatılmasıyla buz oluşumlarının artabileceğini aktararak, mağarada özellikle yaz aylarında buz oluşumlarının arttığını vurguladı.

"Buzluk Mağarası, Kastamonu coğrafyasındaki mağaralar arasında en dikkat çekici olanıdır" diyen Kaplan, "Mağaraya giden patika yolun düzenlenmesi ve gerekli yön levhalarının yapılması, burayı ziyaret edenlere kolaylık sağlayacaktır. Mağarayı ziyaret edenlerin gezilerini memnun bir şekilde tamamlayacaklarına eminim" şeklinde konuştu.

-"Mağaraya ilgi her geçen gün artıyor"-

Karafasıl köyünde yaşayan ve mağarayı gezmek isteyenlere rehberlik yapan Cevdet Çiftçi (60) ise mağaranın özellikle yaz aylarında ziyaret edildiğini söyledi.

Çocukluğundan beri mağarayı gezmek isteyenlere rehberlik yaptığını aktaran Çiftçi, "Mağaradaki buz oluşumları yaz aylarında daha çok, kış mevsiminde ise daha az oluyor. En yoğun ziyaretçi trafiğini yaz sezonunda yaşayan mağara, artık kışın da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla buranın turizmde daha aktif bir hale geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

-Buzluk Mağarası-

Pınarbaşı ilçesine bağlı Karafasıl köyü sınırlarındaki Buzluk Mağarası, 120 metre uzunluğa ve 20 metre yüksekliğe sahip bulunuyor. Karafasıl köylüleri tarafından bulunan mağaradaki buz dikitleri, yaz mevsiminde 15 santimetreye kadar ulaşabiliyor.

Dağlık arazi nedeniyle araç ulaşımı olmayan mağara, Karafasıl köyüne 1 saatlik yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

AA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2013 Salı 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?