7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Çiftçilerin pancar teslim çilesi

ÇİFTÇİLERİN PANCAR TESLİM ÇİLESİ

Kastamonu Şeker Fabrikası'na ürünlerini satmaya gelen çiftçiler, Taşköprü toplama merkezi kantarı önünde 4 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu.

Günün erken saatlerinden itibaren topladıkları ürünü satmak üzere fabrikanın Taşköprü toplama merkezi kantarına gelen çiftçiler, bu konudaki sıkıntılarını Kastamonu Pancar Kooperatifi Başkanlığı'na iletmelerine rağmen bir çözüm bulunmadığını ifade ettiler. Çiftçiler ayrıca kantardaki tek boşaltma makinesinin yetersizliğinden yakındı. Sırada bekleyen çiftçilerden Ayhan Ünal, Yukarı Çayırcık köyünden geldiğini, köyü ile kantarın arasında 1 kilometre mesafe olmasına rağmen iki gündür pancarını toplama

merkezine teslim edemediğini söyledi. Ünal, sabah saatlerinden bu yana beklediğini ancak, hâla sırada bir ilerleme olmadığını anlattı. Fabrika yöneticilerinin hatası nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğunu öne süren Ünal, şöyle konuştu: "Pancar toplama merkezi günde 170 traktöre hizmet verebiliyor oysa sırada 500'e yakın traktör var. Taşköprü ilçemizin pancar rekoltesi 120 bin ton ilçemize 1 adet boşaltma makinesi verildi. Her yıl iki adet boşaltma makinesinin hizmet verdiği ilçemize 1 makine verilmesi

bizleri bezdirmek için mi yapılıyor bir anlam veremiyoruz."

Avşar köyü çiftçilerinden Şevket Aytaç ise, tarladan sökülen pancarı çıkartıp aynı zamanda toplama merkezine getirildiğini belirterek "Sabah saat 08.00'de gelen traktörler ertesi gece geç saatlerde ya da ikinci gün sabahı pancarını teslim edebiliyor. Bu insanlar yerine göre aç susuz buralarda sıra bekliyor bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Mağdur olan çiftçilerden biri de, "Boyabat ilçesinde iki bin ton pancar rekoltesi olmasına karşın 1 adet boşaltma makinesi veriliyor da 120 bin ton pancar rekoltesi olan ilçemize neden 1 adet makine veriliyor? Aradaki bu çifte standarda akıl erdiremedik" diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİN PANCAR TESLİM ÇİLESİ
ÇİFTÇİLERİN PANCAR TESLİM ÇİLESİ
ÇİFTÇİLERİN PANCAR TESLİM ÇİLESİ
ÇİFTÇİLERİN PANCAR TESLİM ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 12:00:04
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 13:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?