6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Çocuk çetesi terör estirdi!

5 KİŞİLİK ÇOCUK ÇETESİ

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde meydana gelen bir olayda, yaşları 15 ile 18 arasında değişen 5 kişilik hırsızlık çetesi yakalandı.

Taşköprü Tabakhane Mahallesi 75. Yıl Parkı yanında bulunan tarihi eve gece geç saatlerde giren hırsızlar evde bulunan bakır kazan, banyo kazanı ve tencere tava gibi malzemeleri çaldı. Ev sahibi Nebahat Aras'ın aynı mahallede bulunan kızının yanında kalması nedeniyle ahşap kapıyı kırarak eve birkaç gün içinde defalarca giren hırsızlar son olarak dün gece eve girerek bir takım daha bakır eşyaları aldılar. Ev sahibi Nebahat Aras'ın evine gelmesiyle hırsızlığın ortaya çıktığı olayda Aras, hemen emniyet güçlerine haber verdi. Polisin yakın takibi sonucu ilçede bulunan hurdacılar gezilerek Aras'ın evinden çalınan bakırlar bulundu. Hurdacının ifadesine başvuran emniyet güçleri, bu parçaları kimin getirdiğini öğrenerek kısa sürede Ercan K. (14), Ferhat G. (16), Sedat K. (16), Aydın S. (15)'yi yakaladı.

Hırsızlık çetesinin elebaşları olduğu öğrenilen Rasim kod adlı Erkan A.'nın (18) da halen firarda olduğu öğrenildi.

Yakalanan çocuk yaştaki hırsızlar Erkan A.'nın kendilerini "Teyzemin evi" diyerek bu eve getirdiği ve birkaç kez bu evde konakladıklarını belirtti. Maddi durumu iyi olmayan çocukların harçlıklarını çıkartmak için bakır malzemeleri alarak hurdacıya sattıkları öğrenildi.

Emniyet firarda olan Erkan A.'yı yakalamak için araştırma başlattı.

5 KİŞİLİK ÇOCUK ÇETESİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 15:00:01
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 15:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?