7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Dehlizdeki çalışmalara inceleme

SIVACIOĞLU, KASTAMONU KALESİ'NDEKİ DEHLİZDE İNCELEME YAPTI

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, kaledeki dehlizde geçtiğimiz günlerde başlatılan temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Sıvacıoğlu'na Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan da eşlik etti.

Çalışmanın yapıldığı dehlize giren Musa Sıvacıoğlu uzunluğu 90, derinliği ise 73 metre olan dehlizin bir an önce Kastamonu turizmine kazandırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kastamonu'nun asırlık rüyası gerçek olduğunu söyleyen Milletvekili Sıvacıoğlu, “Kastamonu Kalesi'nde şehrin muhtelif bölgelerine 5 ayrı tünelle çıkış olduğu dilden dolaşır, bu rivayetler sürekli konuşulur. Kastamonu Kalesi'nin hangi tarihte yapıldığını bile bilemiyoruz. Geçmişi çok eskilere dayanıyor. Bir noktadan başladık. Uzunluğu 90, derinliği ise 73 metre olan dehlizi açarak, Kastamonu turizmine kazandıracağız. Bu çalışmada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Ödeneği var. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu konuda gereken desteği veriyor” dedi.

Musa Sıvacıoğlu, rivayetlerin dikkate alınması gerektiğini, kaleden başka noktalara da tünel varsa o tünel ve dehlizlerinde temizlenerek Kastamonu turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

SIVACIOĞLU, KASTAMONU KALESİ'NDEKİ DEHLİZDE İNCELEME YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:49:04
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 17:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?